Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Μόλις στο 30% οι αιτήσεις για την επιδότηση


Μόνο το 30% των αγροτών που δικαιούνται επιδότηση, έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά, εξέλιξη αρνητική που προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό, στους ιθύνοντες της ΕΑΣΚ.

Σημειώνεται ότι πέρσι τέτοια εποχή, αιτήσεις, είχε καταθέσει το 60% των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών.
Στο μεταξύ, νέες αλλαγές στη λίστα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών απέστειλε την Παρασκευή ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας.
Η λίστα θα εξεταστεί από τη διοίκηση της Ένωσης, ενώ θα αναρτηθεί προκειμένου όσοι είναι γραμμένοι σε αυτήν να μην καταβάλλουν το ποσό που προβλέπεται για την ενεργοποίηση των φετινών δικαιωμάτων επιδότησης αγροτικών προϊόντων.
“Θα πρέπει οι παραγωγοί, καθώς μένουν λίγες μέρες (σ.σ. μέχρι τέλος του μήνα), να σπεύσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους καθώς υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την επιδότηση.
"Δεν υπάρχει άλλη λύση, αν δεν ανανεώσουν τα δικαιολογητικά τις χάνουν και θα ναι λυπηρό για Κέρκυρα. Χρειάζεται υπευθυνότητα, όχι μετά να λένε ότι φταίει η ΕΑΣΚ. Θα χαθούν 14 εκατ. Ευρω από Κέρκυρα” επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΣΚ. Γ. Μάνδυλας.
“Δε φταίμε εμείς”
Μετά από σχετικό ερώτημα, ο κ. Μάνδυλας, τόνισε ότι δε φταίει η ΕΑΣΚ για τα προβλήματα και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.
“Εμείς παίρνουμε ένα κοστολόγιο που δεν είναι μόνο για την αίτηση που θα κάνει ο κάθε αγρότης, αλλά και για το αγροτικό κτηματολόγιο (μητρώο).
“Στη Κέρκυρα, υπάρχουν 180.000 τεμάχια.
Μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 30% αυτής της εργασίας που αντιστοιχεί σε 5.000 μέρες εργασίας τοπογράφων.
Αυτοί θα πρέπει να πληρωθούν. Η Ε.Ε. είναι κάθετη σε τέτοια θέματα, οι αγρότες χάνουν την επιδότηση, αν δεν είναι εντάξει το μητρώο”.’
Ο πρόεδρος της ΕΑΣΚ, εκτίμησε τέλος, ότι οι επιδοτήσεις δεν τελειώνουν το 2013 και θα συνεχιστούν ίσως με άλλη μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: