Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

8,1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ αποτελεί σημαντική δομή που προσφέρει αρωγή σε συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Η συνέχιση λειτουργίας των προγραμμάτων Βοήθεια στο σπίτι εξασφαλίστηκε από την συγχρηματοδότηση τους μέσω Ε.Σ.Π.Α με το ποσό των 8,1 εκ € για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Μετά από διεθνή διαγωνισμό, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την περασμένη Τρίτη 19.05.2009,κατατέθηκαν 28 προσφορές.
Ειδικότερα, από τον Νομό Ζακύνθου κατατέθηκαν πέντε (5) προτάσεις, τον Νομό Κέρκυρας δεκατρείς (13), τον Νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης επτά (7) και τον Νομό Λευκάδας τρεις (3).
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει ξεκινήσει η διαδικασία του ανοίγματος των φακέλων και αξιολόγησής τους, από την επιτροπή.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΙΝ κ.Σωτήρης Βόσδου αναφερόμενος στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι υπογράμμισε μεταξύ άλλων :
«Με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των κοινωνικών δομών συνεχίζουμε και βελτιώνουμε την προσφορά υπηρεσιών στις ομάδες εκείνες οι οποίες χρίζουν ιδιαίτερης βοήθειας. Παράλληλα, και το πρόγραμμα αυτό συνεισφέρει στην ενσωμάτωση των γυναικών και την διευκόλυνση τους όσον αφορά την εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: