Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Νομαρχία: Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Ανάπτυξης του νομού

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης του Νομού Κέρκυρας, που περιλαμβάνει:

* Το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ν.Α. Κέρκυρας, με ορίζοντα το 2020
* Τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και Οικονομικό Προγραμματισμό, μέχρι το 2013

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιδιώκει την καταγραφή όσο το δυνατόν περισσοτέρων απόψεων σχετικά με τις ανάγκες και το μέλλον του Νομού. Θεωρώντας πως ο αποτελεσματικός προγραμματισμός συνίσταται στη διαμόρφωση κοινών αντιλήψεων, οι οποίες προκύπτουν από διαδικασίες δημοκρατικής συμμετοχής, η Ν.Α. Κέρκυρας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς της Κέρκυρας να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση του πλαισίου της Στρατηγικής του Νομού για τα επόμενα χρόνια.

Για την αποτελεσματική και επί της ουσίας διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό η ΝΑΚ γνωστοποιεί ότι:

* Έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της www.kerkyra.gr προσχέδιο για συζήτηση Στρατηγικού Σχεδίου το οποίο έχει καταρτισθεί με την υποστήριξη ιδιωτών συμβούλων / μελετητών. Το κείμενο είναι στη διάθεση του κοινού για σχόλια και παρατηρήσεις.
* Προτίθεται να διοργανώσει Κερκυραϊκό Αναπτυξιακό Συνέδριο το Σεπτέμβριο του 2009.

ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ

Όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς του Νομού Κέρκυρας να λάβουν γνώση και να τοποθετηθούν επί του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού, με σκοπό τη συν-διαμόρφωση των στρατηγικών στόχων και αξόνων του Νομού για τα επόμενα χρόνια.

Οι προτάσεις, παρατηρήσεις και ιδέες μπορούν να υποβληθούν εγγράφως προς :

Δ/νση Προγραμματισμού

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας

Σαμάρα 13

Κέρκυρα 49100

ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις sotvlachos@ yahoo.gr ή etikou@gmail.com

Οι υποβαλλόμενες προτάσεις Φορέων και πολιτών, μετά από αξιολόγησή τους, θα ενσωματωθούν στο Στρατηγικό Σχέδιο της Ν.Α. Κέρκυρας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο το Σεπτέμβριο του 2009.

Τα αποτελέσματα / συμπεράσματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου θα ενσωματωθούν στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο του Νομού .

Δεν υπάρχουν σχόλια: