Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Δήλωση Ν. Δένδια για την αλλαγή του νόμου "περί ευθύνης υπουργών"


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, προσερχόμενος σήμερα στον χώρο διεξαγωγής του 34ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το οποίο διεξάγεται στην Κέρκυρα, δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την αλλαγή του Νόμου «περί ευθύνης Υπουργών» από την Κυβέρνηση:

«Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα, μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, την εντολή του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου, να προχωρήσω στη θεσμοθετημένη συζήτηση για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Όπως καλά γνωρίζετε, είναι κάτι το οποίο υποστήριζα σθεναρά όλους τους τελευταίους μήνες. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι να αποκατασταθεί η σχέση του πολιτικού κόσμου με την κοινωνία. Το χάσμα που υπάρχει σήμερα δεν μπορεί και δεν πρέπει να διατηρηθεί».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει σαν προεκλογικού χαρακτήρα αυτή την εξαγγελία, αφού είναι κλειστή η Βουλή.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Αυτό είναι κάτι το οποίο συζητάμε για μήνες. Είναι δυνατόν όλα να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο των ευρωεκλογών και μόνον υπό αυτό κριτήριο; Αυτό το οποίο μπορεί να κάνει η αντιπολίτευση είναι να μας βοηθήσει να πάμε σε έναν ειλικρινή διάλογο. Το πρόβλημα υπάρχει, η αντιπολίτευση το ξέρει, τη λύση μπορούμε να την βρούμε, η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: