Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Στις τοπικές αρχές ο επιθεωρητής Νοτ. Ελλάδος της ΕΛΑΣ


Εθιμοτυπικές επισκέψεις στις τοπικές αρχές, πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιστράτηγος -Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ κ. Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου επισκέφθηκε διαδοχικά το Δήμαρχο Κερκυραίων, τον Νομάρχη και τον Περιφερειάρχη Ι.Ν.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την δραστηριότητα της αστυνομίας, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Σ. Βόσδου αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει τόσο με τον Περιφερειακό Διευθυντή ΕΛΑΣ Ιονίων Νήσων όσο και με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών. Υπογράμμισε ότι ο πολίτης αισθάνεται ασφαλής και μπορεί να στηρίζεται στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο κ. Οικονόμου από την πλευρά του αναφέρθηκε στην σημασία της καλής συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ με τους φορείς αλλά και τους πολίτες, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της ασφάλειας υπογραμμίζοντας ότι τα Ιόνια Νησιά τα οποία αποτελούν ένα από τους δημοφιλέστερους τουριστικά προορισμούς είναι ασφαλής περιοχή.

Στη Νομαρχία


Συνάντηση με το Νομάρχη Στέφ. Πουλημένο, είχε ο κ. Οικονόμου στη Νομαρχία.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

•Τις συνθήκες αστυνόμευσης που διαμορφώνονται στον Νομό της Κέρκυρας,

•Τις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης της παραβατικότητας και εγκληματικότητας και

•Tην ανάγκη ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο Δήμο Κερκυραίων


Στο Δήμο Κερκυραίων ο κ. Μικάλεφ ενημέρωσε τον κ. Οικονόμου για τα τοπικά προβλήματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο του παραεμπορίου και την αστυνόμευση του προβλήματος στην πηγή του, πριν την άφιξη των διάφορων πλανόδιων στο νησί. Αναφέρθηκε επίσης στον έλεγχο των λαθρομεταναστών καθώς και το χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας.

Κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή Αστυνομική Διεύθυνση ζήτησε την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη Αστυνομική παρουσία στην πόλη καθώς και την συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία για το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή που του επεφύλαξε, δήλωσε ότι παρά τα όποια προβλήματα, η συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία θα είναι στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, εξασφαλίζοντας έτσι την καλλίτερη δυνατή εικόνα για την πόλη της Κέρκυρας. Κύριος σκοπός του Υπουργείου αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι η αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: