Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Κλείνουν και πάλι το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

"Λουκέτο" για μια ακόμη φορά βάζουν στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου τα μέλη του εξωραϊστικού- πολιτιστικού συλλόγου Τεμπλονίου.

Η επ’αόριστον κατάληψη του χώρου ξεκινά την Κυριακή, -με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική εικόνα του νησιού σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο- ενώ σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, τονίζεται ότι “αίτημά παραμένει η αλλαγή χωροθέτησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα και η απαλλαγή του χώρο του Τεμπλονίου από οποιαδήποτε οχλούσας χρήσης”.

Η ανακοίνωση

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Κατοίκων Τεμπλονίου έχει ως εξής:

“Όπως είχαμε ενημερώσει με ανακοίνωσή μας την 10 Απριλίου του 2009 μετά την διήμερη συμβολική κατάληψη της εισόδου της χωματερής επανερχόμαστε σήμερα να σας υπενθυμίσουμε το μόνιμο άλυτο πρόβλημα της χωματερής Τεμπλονίου που είναι και το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας στην Κέρκυρα.

Αίτημά μας παραμένει η αλλαγή χωροθέτησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα και η απαλλαγή του χώρο του Τεμπλονίου από οποιαδήποτε οχλούσας χρήσης επιχείρησης λόγω του βεβαρημένου και ήδη υπερκορεσμένου από μόλυνση περιβάλλοντος της περιοχής.

Καθώς επίσης και τα απαραίτητα εκείνα έργα που χρειάζονται για μια αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής Τεμπλονίου (υδροδότηση, οδικό δίκτυο, δημοτικός ηλεκτροφωτισμός κλπ.) έργα που ενώ πληρώνουμε δημοτικά τέλη και ο δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στους δημότες του.

Εμείς οι κάτοικοι του προαστίου καλούμαστε να ζητήσουμε ως αντισταθμιστικά οφέλη από το δήμο μας για να δεχθούμε την χωματερή στον τόπο μας.

Γι αυτό μετά την αδιαλλαξία την αδιαφορία την ανεύθυνη συμπεριφορά του Συνδέσμου Καθαριότητας και του δήμου Κερκυραίων, τις ενέργειες της ΠΙΝ και της Ν.Α. οι οποίοι φέρονται ως πόντιοι Πιλάτοι στο ζήτημα αυτό χωρίς να ενδιαφέρονται για την πραγματική λύση του περιβαλλοντικού αυτού προβλήματος που συντελείται στην Κέρκυρα παρά μόνο να νοιάζονται όπως έχουν ομολογήσει και ιδίαν στο σύλλογο για το πολιτικό κόστος που εμπεριέχεται στην αλλαγή χωροθέτησης, αποφασίσαμε την επ αόριστον κατάληψη της εισόδου της χωματερής ξεκινώντας από το βράδυ της 31η Μαΐου.

Αυτήν την φορά είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε για την οριστική λύση του προβλήματος ό,τι και αν μας κοστίσει αυτό.

Όπως αναφέραμε στο παρελθόν το πρόβλημα της μόλυνσης δεν αφορά μόνο το Τεμπλόνι αλλά όλη την Κέρκυρα γιο αυτό ζητάμε την συμπαράσταση όλων των Κερκυραιών.

Όλοι μαζί θα λύσουμε γρηγορότερα και οριστικά το πρόβλημα ώστε να μην ξανά ταλαιπωρηθούμε εμείς και εσείς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: