Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Η Αντζ. Γκερέκου για τη σχολική στέγη στο Κοντόκαλι

Η σχολική στέγη στο Κοντόκαλι ήταν το επίκεντρο της συζήτησης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση της κ. Άντζελας Γκερέκου, Βουλευτή Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ, με τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ, το Νομάρχη Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Χρήστο Άνθη, στις 21.05.2009.
Με πρωτοβουλία της κ. Γκερέκου συζητήθηκε το φλέγον για τους κατοίκους του Κοντοκαλίου ζήτημα, της μεγάλης καθυστέρησης ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την ανέγερση του σχολείου στην περιοχή. Η κα. Γκερέκου εξέφρασε την ανησυχία της αλλά και την απορία της, για τους λόγους τους οποίους ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απελευθέρωσης του οικοπέδου, ζητώντας από τους αρμόδιους να ενημερωθεί σχετικά. Από την πλευρά του ο κ. Μικάλεφ την ενημέρωσε ότι το οικόπεδο έχει δοθεί στη Νομαρχία για τη συγκεκριμένη χρήση, ενώ ο κ. Πουλημένος της γνωστοποίησε ότι ακόμη εκκρεμεί το θέμα των ειδικών όρων δόμησης.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πουλημένος, κατόπιν ερώτησης της κ. Γκερέκου, δεσμεύτηκε ότι η χρηματοδότηση του έργου θα δρομολογηθεί ώστε να γίνει μέσω του ΕΣΠΑ.
Τέλος, η κ. Άντζελα Γκερέκου εξέφρασε την αγωνία της για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη σχολική στέγη στο Κοντόκαλι, ένα γεγονός για το οποίο αγωνίζεται εδώ και χρόνια σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κοντοκαλίου, αλλά παραμένει ακόμη άλυτο, καθώς παρά την εξασφάλιση κονδυλίων επί Υπουργίας της κας. Γιαννάκου κατόπιν παρέμβασης της κας. Γκερέκου, και παρά τις διαβεβαιώσεις των τότε υπευθύνων για την άμεση απορρόφησή τους, η εμπλοκή του οικοπέδου εμπόδισε τις προσπάθειες. «Φτάνει πια. Εδώ και τώρα το πρόβλημα πρέπει να λυθεί», σημείωσε η κα. Γκερέκου, δηλώνοντας ότι προτίθεται να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς όλες τις πλευρές, με απώτερο στόχο την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: