Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Δηλώσεις Στέφ. Γκίκα για τις Ευρωεκλογές

Ο Πολιτευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας για τις Ευρωεκλογές Στέφανος Γκίκας, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2009, έκανε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου 2009 τις περιοδείες της. Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Λέκκα και πολλά στελέχη θα επισκεφθούμε το Δήμο Αχιλλείων, όπου θα συζητήσουμε με τους πολίτες για πτυχές του Κυβερνητικού έργου που πιθανόν δεν είναι γνωστές και θα συζητήσουμε όλα τα θέματα που ταλανίζουν τον πολίτη.
Δημοσιογράφος : Κύριε Γκίκα αυτό που επικεντρώνεται κυρίως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αυτό που τόνισε χθες ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» πώς το σχολιάζετε?
Στ. Γκίκας : Καταρχάς θα πω, ότι είναι ένα άκαιρο σύνθημα, διότι τις 7 Ιουνίου δεν έχουμε εθνικές εκλογές. Η Κυβέρνηση έχει ακόμα 2,5 περίπου χρόνια ωφέλιμο χρόνο να κυβερνήσει. Το Κυβερνητικό Πρόγραμμα βρίσκεται στη μέση του, συνεπώς το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» δεν πάει για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Τις 7 Ιουνίου βγάζουμε Ευρωβουλευτές, ανθρώπους, οι οποίοι να μπορούν να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό είναι το στοίχημα. Από εκεί και πέρα το σύνθημα αυτό είναι κατά την άποψή μου και άστοχο, γιατί πάλι εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό της καταστροφολογίας, του μηδενισμού, «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», «σηκωθείτε να φύγετε» κτλ.
Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνει σε επίπεδο προτάσεων, επίπεδο θέσεων και τι ακριβώς πρόκειται να γίνει την επόμενη μέρα στην Ευρώπη, σε μία δυνατή Ευρώπη που θα πρέπει να έχει βαρύνοντα λόγο και η χώρα μας. Θεωρούμε, ότι όσοι περισσότεροι Ευρωβουλευτές εκλεγούν από το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ τόσο καλύτερα θα προωθηθούν τα εθνικά συμφέροντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: