Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Επίσκεψη Βόσδου στο Δήμο Παρελίων

Συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σπύρο Κροκίδη και αιρετά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Παρελίων ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην περιοχή με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ και το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε το έργο της οδικής ασφάλειας στη επαρχιακή οδό Κέρκυρα Πέλεκας προϋπολογισμού 2.800.000 € με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ. Επίσης επισκέφθηκε την περιοχή Κομπιτσίου όπου στα πλαίσια του ιδίου έργο ολοκληρώνονται τα παρόδια δίκτυα αποχέτευσης προϋπολογισμού 481.000 €. Η επέκταση αυτή του αποχετευτικού δικτύου δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στον χώρο που έχει κατασκευαστεί, ένα ακόμη σημαντικό για την προστασία του περιβάλλοντος έργο, η μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Πέλεκα Σιναράδων προϋπολογισμού 1.360.000 € που επίσης χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ.

Κατόπιν ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στην περιοχή των Ερμόνων όπου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ εκτελείται έργο αντιστήριξης της οδού με πασσαλόπηξη. Τέλος επισκέφθηκε τις παραποτάμιες οδούς του Ποταμού Ερμόνων όπου και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ δύο έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 822.000€ εκ των οποίων το ένα έχει ολοκληρωθεί και το άλλο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου στα πλαίσια της επίσκεψής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο Δήμο Παρελίων έχουν διατεθεί τα τελευταία χρόνια σημαντικά κονδύλια από το ΠΕΠ και το ΘΗΣΕΑ. Ειδικότερα, όσον αφορά το ΠΕΠ Ιονίων, τα τελευταία 5 χρόνια στον Δήμο Παρελίων οι εντάξεις ξεπέρασαν τα 9.080.000 € ενώ συνολικά στον Δήμο έχουν ενταχθεί έργα προϋπολογισμού 10.390.000 €. Δηλαδή μετά το 2004 εντάχθηκε το 87%! των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ στο Δήμο Παρελίων. Όσον αφορά το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ , στο Δήμο η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 2.730.000 € ενώ από το ΕΠΤΑ η επιχορήγηση δεν ξεπέρασε τα 890.000 €. Δηλαδή το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο ΘΗΣΕΑΣ είναι κατά 1.840.000 € ! περισσότερο από το αντίστοιχο του ΕΠΤΑ.

Τα αποτελέσματα της μεθοδικής και επίμονης προσπάθειας για την ανάπτυξη και την πρόοδο στο Δήμο Παρελίων έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν. Τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται έχουν ορατά οφέλη για τους κατοίκους. Οι εξωραϊσμοί των κοινοχρήστων χώρων, τα έργα οδοποιίας, οι υποδομές προστασίας του περιβάλλοντος έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την συνολική εικόνα του Δήμου. Έχει επιτελεστεί σημαντικό έργο και παράλληλα έχουν τεθεί νέοι αναπτυξιακοί στόχοι. Θα συνεχίζουμε, όπως πράξαμε μέχρι σήμερα, να στηρίζουμε την πορεία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: