Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου, τμήμα της Ιονίας Οδού


Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά η παράκαμψη Αγρινίου, μήκους 34 χλμ., από τον ανισόπεδο κόμβο Κεφαλόβρυσου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά. Ο δρόμος αποτελεί τμήμα της Ιονίας Οδού.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Ταμείου Συνοχής. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο υπ. Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, αλλά και ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου.
Τα έργα αυτά θα διευκολύνουν σημαντικά την επικοινωνία με την Ηπειρωτική Ελλάδα αφού μειώνουν το χρόνο πρόσβασης από και προς τα Ιόνια Νησιά.
Το τμήμα Κεφαλόβρυσο - Κουβαράς, περιλαμβάνει και την Σήραγγα Καληδόνας.
Όπως τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο νέος δρόμος μειώνει το ταξίδι από το Αγρίνιο για την Αθήνα κατά 11,5 χλμ, ενώ είναι ασφαλέστερος από αυτόν που αντικαθίσταται. Σημειωτέον, στο παλιό δρόμο καταγράφονταν κατά μέσο όρο ετησίως 87 τραυματίες και 10 νεκροί.
«Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει γέφυρα μήκους 690μ. στον Αχελώο, κοιλαδογέφυρα μήκους 140μ. στην περιοχή Αγγελοκάστρου και πλήθος μικρών και μεγάλων τεχνικών απαραίτητων για την αποκατάσταση του τοπικού δικτύου και την αποχέτευση της περιοχής, την κατασκευή των Ανισόπεδων Κόμβων Ρίγανης και Κουβαρά, καθώς και παράπλευρο οδικό δίκτυο» συμπλήρωσε ο κ. Σουφλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: