Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Παράταση του έργου "Παράκαμψη Αεροδρομίου" ζητά η ανάδοχος εταιρεία

Πρόταση για παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου “Παράκαμψη Αεροδρο-μίου” ως τις 31 Ιουλίου του 2009, κατέθεσε στο Δήμο Κερκυραίων, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Αντ. Ασωνίτης.
Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της προσεχούς Δευτέρας.
Οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η παράταση, είναι σύμφωνα με τον κ. Ασωνίτη οι εξής:
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παρατεταμένες βροχοπτώσεις) που επικράτησαν κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου και ιδιαίτερα μετά από την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης. Οι συνέπειες τν καιρικών συνθηκών ήταν πολλαπλές δεδομένου ότι οι χωματουργικές εργασίες που αποτελούν το πρώτο στάδιο της εργολαβίας γίνονται σε ιδιαίτερα προβληματικό έδαφος με πολύ υψηλό υδροφόρο ορίζοντα και αδυναμία παραγωγής των ομβρίων προς φυσικό αποδέκτη
* Ο διορισμός των αρχαιολόγων ο οποίος έγινε μετά το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη
* Μετά τις συνεννοήσεις που έγιναν με την υπηρεσία συντάχθηκε εδαφοτεχνική μελέτη για το έργο από το περιφερειακό εργαστήριο Ιωαννίνων, το αποτέλεσμα της οποίας εκδόθηκε με το 442/24-03-2009 έγγραφο. Μέχρι την έκδοσή της υπήρχε από πλευράς μας προβληματισμός για την τυπική διατομή και το πώς θα γίνουν οι εκσκαφές και οι επιχώσεις των σκαμμάτων. Ως εκ τούτου μεγάλο μέρος της πρώτης φάσης του έργου δεν μπορούσε να ξεκινήσει καθόλου.
* Παρά τις οχλήσεις μας δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει τα οικήματά τους οι πρώην ιδιοκτήτες (οικια Κολοβού, μεταφορική εταιρεία, βενζινάδικο κ.α.) καθώς επίσης δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί πρόσβαση από τοsuper market lidl. Αυτό έχει προφανώς αρνητικό αποτέλεσμα στην όποια εφαρμογή του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Από κοινού έχει επιλεγεί ήπια πολιτική έναντι των εμπλεκομένων για προφανείς λόγους.
Επίσης δια της παρούσης οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε πως παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που σας έχουμε κατά καιρούς θέσεις και αφορούν τεχνικά ζητήματα επί της κατασκευής του έργου. Οι αποφάσεις και οι λύσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα αυτά αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την όποια τήρηση του χρονοδιαγράμματος ξαι8 την ολοκλήρωση της εργολαβίας του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: