Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Στα έργα του Δήμου Αχιλλείων ο Γ.Γ. της ΠΙΝ

Στο Δήμο Αχιλλείων μετέβη την Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου, ο οποίος συνοδευόμενος από το Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Καρύδη και από αιρετά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισκέφθηκε τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ και το ΘΗΣΕΑ στο Δήμο.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στο σχολικό κέντρο Κυνοπιαστών ,έργο προϋπολογισμού 2,16 εκ.€ που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ και το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στο έργο της αποχέτευσης της περιοχής Τσάκι Μπενιτσών προϋπολογισμού 3,20 εκ. €, έργο πνοής για την παραλιακή ζώνη του Δήμου Αχιλλείων. Με την ολοκλήρωση του έργου που αναμένεται άμεσα θα αποχετεύεται πλέον όλη η παραλιακή ζώνη του Δήμου στον Βιολογικό Καθαρισμό των Μπενιτσών με αποτέλεσμα την σημαντική αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και για το έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης που επίσης χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ.
Τέλος ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στο τουριστικό καταφύγιο Μπενιτσών όπου πλέον επιλύθηκε η δικαστική εμπλοκή που είχε ανακύψει κατά την δημοπράτηση του έργων της χερσαίας ζώνης προϋπολογισμού 1,2 εκ. €. Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση και εντός του 2010 θα έχουν ολοκληρωθεί και τα χερσαία έργα, ώστε να ολοκληρωθεί το λιμάνι και να αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή των Μπενιτσών.
Εκτενής αναφορά έγινε και στον σχεδιασμό της Τέταρτης Προγραμματικής περίοδο (2007-2013) και συγκεκριμένα στην νέα οδό τρία Γεφύρια Ποντή έργο πνοής τόσο για το Δήμο Αχιλλείων όσο και για όλη την Νότια Κέρκυρα.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου στα πλαίσια της επίσκεψής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο Δήμο Αχιλλείων το σημαντικό αναπτυξιακό έργο που υλοποιήθηκε την τελευταία πενταετία έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει. Η αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων που διατέθηκαν από το ΠΕΠ και το ΘΗΣΕΑ είναι προφανής. Ειδικότερα, όσον αφορά το ΠΕΠ Ιονίων, τα τελευταία 5 χρόνια στον Δήμο οι εντάξεις ξεπέρασαν τα 9.870.000 € ενώ συνολικά στον Δήμο έχουν ενταχθεί έργα προϋπολογισμού 13.300.000 €. Δηλαδή μετά το 2004 εντάχθηκε το 74% των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ στο Δήμο Αχιλλείων. Όσον αφορά το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ , στο Δήμο Αχιλλείων αντιστοιχούν 3.260.000 € ενώ από το ΕΠΤΑ η επιχορήγηση δεν ξεπέρασε τα 1.180.000 €. Δηλαδή το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο ΘΗΣΕΑΣ είναι κατά 2.110.000 € ! περισσότερο από το αντίστοιχο του ΕΠΤΑ.
Το έργο που επιτελείται στο Δήμο Αχιλλείων είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο Δήμος αναμφισβήτητα σημειώνει μια έντονη αναπτυξιακή πορεία. Είναι δε, ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η πορεία αυτή δεν αφορά μόνο τεχνικά έργα αλλά περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους τομείς της Παιδείας και του Περιβάλλοντος. Οι προοπτικές που διαμορφώνονται είναι εξαιρετικές. Είμαστε ικανοποιημένοι που τα κονδύλια που διαθέσαμε πέραν της υψηλής απορρόφησης επενδύθηκαν σωστά. Οφείλουμε να συγχαρούμε όλους όσους προσπάθησαν για αυτό, την αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: