Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η Χίλαρι Κλίντον στην Κέρκυρα για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ




Την παρουσία της στην Κέρκυρα για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ το τέλος Ιουνίου ανακοίνωσε χθες η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Μιλώντας στη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κυρία Κλίντον αναφέρθηκε στη σημασία της συνόδου της Κέρκυρας στις 27 και 28 Ιουνίου και τις ευκαιρίες που προσφέρει ιδιαίτερα στη διευθέτηση της διένεξης Ρωσίας – Γεωργίας
.
Στην άτυπη σύνοδος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 50 κυβερνητικοί αξιωματούχοι από πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και πολλοί υπουργοί εξωτερικών χωρών της Ε.Ε. και ο υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Κοινότητας, ενώ εκτός απροόπτου στην Κέρκυρα αναμένεται να έρθει και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Δηλώσεις για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ έκανε και η ελληνίδα υπΕξ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα υποδεχθεί τους ομολόγους τους στη σύνοδο.
Στη σύνοδο του ΟΑΣΕ αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας ο οποίος απηύθυνε τις ευχαριστίες του στη Ντόρα Μπακογιάννη που επέλεξε την Κέρκυρα για την πραγματοποίηση της συνόδου. Έκανε μάλιστα λόγο για λαμπρή αφορμή για την προβολή της Κέρκυρας.
Για την προετοιμασία της συνόδου ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου είχε επαφές με τους τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι μέγιστες συνθήκες ασφαλείας για την παρουσία των δεκάδων υψηλόβαθμων στελεχών κυβερνήσεων χωρών από όλο τον κόσμο.
ertonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: