Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Στην εποχή της...ΥΕΝΕΔ ο Μ. Μπούκας

Στο στόχαστρο του γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκα βρέθηκαν για μία ακόμα φορά ο Υπ. Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου και ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος. Στα όσα πάντως ανέφερε σήμερα, περιλαμβάνεται και επίθεση στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του νομού, τα οποία παρομοίασε με την... ΥΕΝΕΔ!

Αναλυτικά, ο κ. Μπούκας, δήλωσε τα εξής:

"Με πλήρη αίσθηση ευθύνης και απόλυτη ειλικρίνεια, απευθύνομαι στον Κερκυραϊκό Λαό για να του δώσω την σημερινή πολιτική εικόνα:

Η τοπική κομματική ηγεσία της Ν.Δ. φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να πείσει ούτε τα ίδια τα στελέχη της για “τα έργα και τις ημέρες της” στην Κέρκυρα.

Με δυο λόγια θα μπορούσα να πω τι έκανε.

Θα χρειαζόταν τεράστιος χρόνος να αναφερθώ σε ό,τι υποσχέθηκε και δεν έπραξε ή στα ψέματα που αραδιάζει κάθε λίγο και τόσο μήπως ξεγελάσει με νέες υποσχέσεις.

Αντίθετα με την τοπική ηγεσία της Ν.Δ. που πιστεύει ότι απευθύνεται στον Κερκυραϊκό Λαό που δεν έχει κρίση, εμείς στο ΠΑΣΟΚ σεβόμαστε και την μνήμη και την κρίση του.

Σήμερα όμως, επισημαίνω μια βιομηχανία που στήθηκε πέρα από το κόμμα της Ν.Δ. από την ηγετική ομάδα της δεξιάς στον τόπο μας, τον Υπουργό κ. Δένδια, τον Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Βόσδου και το Νομάρχη της Κέρκυρας κ. Πουλημένο που συνεπικουρούνται ανεπίτρεπτα στο πολιτικό τους παιχνίδι από το Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χονδρογιάννη και τινές εταίρους που “έβλεπαν γρήγορα εγκαίνια” του Νέου Νοσοκομείο πριν από οχτώ μήνες!

Κύριε Υπουργέ, έχετε δίκιο! Αφού κλείσατε τη Βουλή, ασχοληθείτε και με την πρακτική αξία της αναθεώρησης του άρθρου 101 του Συντάγματος και προσλάβετε τα παιδιά των Κερκυραίων όπως τους είχατε υποσχεθεί, στο Νοσοκομείο κατ’ αρχήν και βλέπουμε στη συνέχεια.

Προειδοποιούμε τον Γραμματέα της Περιφέρειας να μην κάνει χρήση του κράτους προεκλογικά με πομφόλυγες (κ. Βόσδου εδώ, εκεί και παραπέρα) ατενίζοντας το γαλάζιο του Ιονίου πελάγους και ουρανού και θέλοντας να πείσει ότι είναι έργο της Ν.Δ.!

Με φιέστες και πανηγύρια κ. Νομάρχη, δεν επιλύετε κανένα απολύτως πρόβλημα της Κέρκυρας. Σας το έχω ξαναπεί: δεν είστε Νομάρχης της Ν.Δ. όπως εσείς το αντιλαμβάνεστε. Αν εκείνοι δεν έχουν βγάλει πόρισμα για την προσφυγή του ασυμβίβαστου, αυτό αφορά εσάς. Μέχρι τότε είστε υποχρεωμένος τουλάχιστον να φέρεστε σαν Νομάρχης Κέρκυρας.

Κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου, όλα εντάξει με τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις της Κέρκυρας; Εκφράζοντας τους επαγγελματίες του Νομού, είστε ευχαριστημένος; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έπεσε στην αντίληψή μου καμία διαμαρτυρία ή προβληματισμός. Αντίθετα σας βλέπω συνέχεια δίπλα στους εκπροσώπους της Δεξιάς του τόπου ευχαριστημένο!

Επισημαίνω στους Κερκυραίους πολίτες ότι η τοπική ραδιοτηλεοπτική ΥΕΝΕΔ προσπαθεί εναγωνίως να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν.

Φθάνει στη γελοιότητα να προσπαθεί το αμίμητο:

Ο ουρανός και η θάλασσα είναι γαλάζια.

Η Ν.Δ. είναι γαλάζια.

Άρα η Ν.Δ. έφτιαξε στα πεντέμισι αυτά χρόνια γη και ουρανό!

Εάν η ζωή δεν είχε καταντήσει υπό την ηγεσία της Ν.Δ. τόσο σκληρή, τότε όλα τα φαιδρά θα αποτελούσαν μια νότα σάτιρας και ανέκδοτου.

Κερκυραίοι,

η ζωή είναι πολύ σκληρή.

Αν συμφωνείτε μαζί μου, τότε

η ψήφος σας δεν μπορεί να είναι χαλαρή στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Κερκυραίοι, σκεφτείτε,

αν η ψήφος σας είναι χαλαρή,

η ζωή σας θα γίνει ακόμα πιο σκληρή!

Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται πολλά.

Δεν γνωρίζω πόσα θα γίνουν.

Υποσχόμαστε όμως δύο πράγματα και αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα και αδιαφιλονίκητα:

Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Και διαθέτουμε πολλές.

2. Θα είμαστε πάντα ειλικρινείς απέναντί σας.

Πάντα!

Ακόμη και αν αυτό έχει κόστος στην αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί πολύ απλά εσάς, το Λαό, θεωρούμε την απόλυτη πολιτική δύναμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: