Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Κόντρες για τη ματαίωση της συνεδρίασης του Δ.Σ. Κερκυραίων

Αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αναβολή, λόγω έλλειψης απαρτίας, της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων.
Οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, μη προσερχόμενοι στην αίθουσα της συνεδρίασης, λόγω της απουσίας εισηγήσεων, για ορισμένα θέματα ή την καθυστερημένη παράδοση άλλων.
Αιχμές από
Τρεπεκλή-Γαβαλά

Ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής σε δηλώσεις του επέκρινε την ηγεσία του Δ.Κ. για την αναβολή της συνεδρίασης.
“Η ημερήσια διάταξη είχε σοβαρά θέματα, όπως των εργαζόμενων στις προγραμματικές. Έπρεπε να είμαστε ενημερωμένοι, ως αντιπολίτευση θέλαμε έγκαιρα τις εισηγήσεις. Δυστυχώς έχει γίνει μόδα τελευταία στο Δ.Σ. να μην υπάρχουν εισηγήσεις. Ο ρόλος μας είναι και ο έλεγχος της πλειοψηφίας. Συμφωνήσαμε όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην παραβρεθούμε στη συνεδρίαση. Τα σοβαρά θέματα θέλουν και σοβαρή προετοιμασία
Ο θεσμός δε λειτουργεί σωστά”
, τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μ. Γαβαλάς, υπογράμμισε ότι “δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή αργεί να φέρει τις εισηγήσεις και κυρίως όταν η συνεδρίαση αφορά σημαντικά θέματα. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας λοιπόν αποφασίσαμε οι παρατάξεις της μειοψηφίας να μην παραβρεθούμε στην συνεδρίαση”.
Τι λέει ο Δήμος
Από πλευράς του Δήμου Κερκυραίων και με αφορμή την αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων για την 18η Μαίου 2009 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.00 αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας .
Επί συνόλου 27 μελών του Συμβουλίου κατά την έναρξη της συνεδρίασης ήταν παρόντα μόνο 13 μέλη και συνεπώς αναβλήθηκε σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 96 του Δ.Κ.Κ.
Στην ημερήσια διάταξη ήταν εγγεγραμμένα συνολικά 41 θέματα, οι εισηγήσεις των οποίων υπήρχαν στο φάκελο αμέσως μετά την υπογραφή της πρόσκλησης, πλην των θεμάτων 4 -05 & 6 .
Επίσης στην συμπληρωματική ημερήσια διάταξη με Πολεοδομικό θέμα, η εισήγηση και τα λοιπά στοιχεία υπήρχαν στο φάκελο αμέσως μετά την υπογραφή της ημερήσιας διάταξης.
Στις 15-5-2009 ημέρα Παρασκευή στάλθηκαν από το γραφείο μας οι εισηγήσεις των κυριότερων θεμάτων στους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων και στους Συμβούλους που της ζήτησαν, τα οποία φωτοτυπήθηκαν (με εντολή του κ. Δημάρχου) σε ιδιώτη διότι το φωτοτυπικό μηχάνημα του γραφείου μας είναι χαλασμένο.
Επίσης στις 18-5-2009 ημέρα Δευτέρα, το πρωί, στάλθηκε στους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων και η εισήγηση του Δημάρχου με θέμα « Λήψη απόφασης για ένταξη του προσωπικού της ΑΝΕΔΚ, που απασχολείται στα προγράμματα πρόνοιας στην Κ.Ε.Δ.Η.Κ ».



Δεν υπάρχουν σχόλια: