Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Η προεκλογική κίνηση των κομμάτων


“Φουλάρουν τις μηχανές”, τα κόμματα και σε τοπικό επίπεδο, σε μια προσπάθεια να πείσουν το εκλογικό σώμα, να προσέλθει στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.
Ειδικότερα, στη Ν.Δ. και σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου επικοινωνίας του κόμματος για τις ευρωεκλογές Στεφ. Γκίκα, συνεχίστηκαν την Παρασκευή 22 Μαΐου και την Κυριακή 24 Μαΐου 2009, οι προεκλογικές περιοδείες της Νέας Δημοκρατίας. Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής την Βουλευτή κα Νατάσσα Ράγιου, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και πολλά στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν το Δήμο Κορισσίων, το Δήμο Λευκιμμαίων και το Δήμο Μελιτειέων. Ενημερώθηκαν οι πολίτες και για πτυχές του Κυβερνητικού έργου που δεν είναι γνωστές, αλλά και για τρέχοντα σημαντικά θέματα.
Ο κ. Γκίκας, επανέλαβε ότι η ψήφος της 7ης Ιουνίου είναι πολύ σημαντική.
Οι πολίτες θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, θα πρέπει να είναι συμμέτοχοι με την ψήφο τους στις αποφάσεις που θα ληφθούν τα επόμενα 5 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
“Η θέση της ΝΔ είναι, ότι εκλέγοντας όσον το δυνατόν περισσότερους Ευρωβουλευτές του κόμματος, τα εθνικά συμφέροντα προωθούνται ταχύτερα και καλύτερα μέσα από μία δυνατή Ελλάδα σε μία δυνατή Ευρωπαϊκή Ένωση.»

• Ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου θα είναι ο ομιλητής στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ν.Δ. στην Κέρκυρα, την Τετάρτη 3 Ιουνίου.
Στο ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Τηλ. Χυτήρης ήταν ο ομιλητής σε κεντρική πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήσε χθες το ΠΑΣΟΚ στο Σιδάρι.
Εκκρεμεί ακόμα η απόφαση από την Ιπποκράτους για το ποιό στέλεχος θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος την τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές στην Κέρκυρα.
Το Σάββατο, ο κ. Χυτήρης, η βουλευτής του κόμματος Άντζελα Γκερέκου, ο γραμματέας της Ν.Ε. Χρυσ. Μπούκας και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γ. Καλούδης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην οποία, αφού άσκησαν έντονη κριτική στην κυβέρνηση, παρουσίασαν τους στόχους και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ όψει των ευρωεκλογών, και εξέφρασαν βεβαιότητα για τη νίκη του κόμματός τους.
ΚΚΕ
Το πραγματικό ερώτημα στις επικείμενες ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη είναι να εμποδιστεί ο αντιλαϊκός δρόμος που συσσωρεύει συνεχώς νέα βάρη στον Ελληνικό λαό και την νεολαία. Να δεκτή δηλαδή ισχυρή λαϊκή αποδοκιμασία η πολιτική της Ε.Ε. των μονοπωλίων και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου”, δήλωσε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε το μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ
Ο κ. Γουλής ζήτησε να ενισχυθεί μαζικά το ΚΚΕ από όλους εκείνους και εκείνες που κατανοούν ότι η θέση τους χειροτερεύει και απαιτούν βελτίωση του επιπέδου της ζωής των ίδιων και των παιδιών τους.
“Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ενίσχυσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, είναι ψήφος - εμπόδιο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και η Ε.Ε.
Έγινε ένα σημαντικό βήμα στις βουλευτικές εκλογές του 2007. Αυτό πρέπει να διευρυνθεί και να ενισχυθεί»,
” τόνισε χαρακτηριστικά.
ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική εξόρμηση στην βόρεια Κέρκυρα με κύριο αντικείμενο την παρουσίαση της πολιτικής του σε ζητήματα του περιβάλλοντος, πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Χάρης Κωνσταντάτος, υπεύθυνος του τμήματος Περιβάλλοντος του κόμματος, ο οποίος παραχώρησε και συνέντευξη τύπου.
Μεταξύ άλλων, στάθηκε και στο θέμα των Στερεών Αποβλήτων, τονίζοντας τα κάτωθι:
•“Είναι λάθος ο περιφερειακός σχεδιασμός εξ' αρχής με 3 ΧΥΤΑ σε ένα νομό με 110.000 κατοίκους.
•Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τα ΜΑΤ, απαιτήσαμε να φύγουν και γνωστοποιήσαμε στο Σύνδεσμο Καθαριότητας, ότι δεν θα συμμετέχουμε σε κανέναν διάλογο όσο τα ΜΑΤ παραμένουν στο νησί.
• Το περιβαλλοντικό κίνημα στη Λευκίμμη μετράει ένα νεκρό και από ηθικής άποψης όσο και να κοστίζει το έργο του ΧΥΤΑ δεν θα έπρεπε να λειτουργήσει. Παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος δικαστικά να έχουμε και άλλο ένα θύμα.
•Στη Λευκίμμη πρέπει να κλείσει αμέσως ο ΧΑΔΑ, που έχει κοντά σχολική μονάδα.
•Να σταματήσουν τα πολιτικά παιγνίδια εξ' αιτίας του πολιτικού κόστους εν όψει εκλογών.
•Η πρόταση από τους μελετητές για την ευρύτερη περιοχή των Πουλάδων, ως χώρος χωροθέτησης της μονάδας αποβλήτων, είναι επισφαλής διότι στην περιοχή υπάρχουν 18 λίμνες μικρές και μεγάλες.
Οπως ανακοινώθηκε, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος θα γίνει αυτή την Παρασκευή, στο χώρο μπροστά από τη Νομαρχία, με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιάννη Μπανιά.
Οικολόγοι-Πράσινοι
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Καφετζόπουλος και ο εκπρόσωπος της κεντρικής οργάνωσης των Οικολόγων- Πράσινων Σπύρος Σγούρος, θα είναι οι ομιλητές σε εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στην Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνα, η πολιτική κίνηση Κέρκυρας του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: