Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Επίσκεψη Στεφ. Γκίκα στην Π.Υ.


Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.) πραγματοποίησε ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων της Π.Υ., Αρχιπύραρχο κ. Νικόλαο Νάκο και τον Διοικητή Νομού Πύραρχο κ. Παύλο Ζωίδη.
Ο κ. Νάκoς ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για την προετοιμασία και τις προσπάθειες που καταβάλει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, την οργάνωση της Υπηρεσίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε τα γραφεία της υπηρεσίας ενώ, μίλησε σε συγκέντρωση του προσωπικού του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού.
Εξερχόμενος της Π.Υ., ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ σήμερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να συζητήσω εκτενώς, τόσο με τον Περιφερειάρχη κ. Νάκο όσο και με τον Διοικητή της Π.Υ Κερκύρας κ. Ζωίδη, για όλο το φάσμα θεμάτων που απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κέρκυρα. Καταρχάς να εκφράσω την ικανοποίηση μου που ένα διαχρονικό πρόβλημα της Π.Υ. της Κέρκυρας, αυτό της έλλειψης προσωπικού, έχει σε μεγάλο βαθμό επιλυθεί αφού μόνον το τελευταίο χρόνο 42 νέοι Πυροσβέστες τοποθετήθηκαν στην Κέρκυρα και μάλιστα οι 13 από αυτούς μόλις την περασμένη εβδομάδα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα διεκδικήσεων από όλους μας και ορθής απόφασης της φυσικής ηγεσίας του Σώματος αλλά και του αρμόδιου Υπουργού, αφού είναι γνωστό ότι στο ιδιαίτερο περιβάλλον της Κέρκυρας με την πυκνή βλάστηση, την διάσπαρτη δόμηση και την σημαντική έλλειψη έργων πυροπροστασίας στους ορεινούς όγκους, το έργο της Π.Υ είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί επιπλέον προσωπικό και μέσα.
Όπως ενημερώθηκα από τον κ. Νάκο, τα μέσα που διαθέτει η Υπηρεσία είναι επαρκή και σε καλή λειτουργική κατάσταση, η επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού, μόνιμου και εποχικού σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ από 1η Μαΐου όλα τα πυροσβεστικά οχήματα ευρίσκονται σε πλήρη διασπορά και από την άλλη εβδομάδα τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα της ΜΑΕΔΥ θα είναι επίσης επιχειρησιακά. Πάντως η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Υπηρεσίας φάνηκε και από τις Ασκήσεις ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς προ ολίγων ημερών. Επίσης διαπίστωσα ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Νομαρχίας- Δήμων, ζήτημα που θεωρώ ιδιαιτέρως σημαντικό.
Τόσο ο κ. Νάκος όσο και ο κ. Ζωίδης μου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μεγάλο θέμα της πυρασφάλειας της παλιάς πόλης και συγκεκριμένα για την ανάγκη αύξησης του αριθμού των υδροστομίων αλλά και της πίεσης του νερού του δικτύου. Θεωρώ ότι παρότι είναι τεχνικά δύσκολο έργο, αφού απαιτεί αρκετά ανεξάρτητα υδροδοτικά πυροσβεστικά δίκτυα που θα καλύπτουν τομέα –τομέα την παλιά πόλη, θα μπορούσε το θέμα να συζητηθεί στο επίπεδο των αρμοδίων υπηρεσιών και να ενταχθεί ενδεχομένως στα έργα προστασίας της πόλης ενόψει και της UNESCO.
Ένα άλλο θέμα που συζητήσαμε είναι και αυτό της συντήρησης της υπαρχούσης, προβληματικής πράγματι, κτιριακής εγκατάστασης που στεγάζεται και η Διοίκηση. Όπως ενημερώθηκα, βρίσκεται εν τω περατούσθαι, η μελέτη για την συντήρηση του κτιρίου και έχει εξασφαλιστεί κονδύλι από το ΠΔΕ ύψους 400.000 Ευρώ.
Τέλος και από τους Συνδικαλιστές του Σώματος μου μεταφέρθηκε ο προβληματισμός για το θέμα του βαθμολογίου της Π.Υ., ορισμένων επιδομάτων, των κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και το θέμα της καθυστέρησης ανάθεσης σε εταιρία καθαριότητος της καθαριότητος και υγιεινής των χώρων της Π.Υ κυρίως στο Α/Δ.
Από πλευράς μου έθεσα εαυτόν αρωγό, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, για την προώθηση των αιτημάτων του Κλάδου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: