Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Επίσκεψη Νομάρχη στο ΒΙΟ.ΠΑ. Θεσπρωτίας


Τις εγκαταστάσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Βαρυπατάδων του Δήμου Αχιλλείων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σπύρο Μωκιάτο, σε περιοχή του οποίου προτείνεται από την Μέλετη Χωροθέτησης Οχλουσών Χρήσεων η κατασκευή του ΒΙΟ.ΠΑ. της μέσης Κέρκυρας.

Η κερκυραϊκή αντιπροσωπεία, παρουσία και της Αντινομάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Μερόπης Υδραίου, ξεναγήθηκε από μέλη της διοίκησης του ΒΙΟ.ΠΑ. Θεσπρωτίας στους χώρους της εγκατάστασης και ενημερώθηκε για τα έργα υποδομής που έχουν κατασκευαστεί εκεί, για την διαδικασία απόκτησης και διάθεσης της γης, για τα κίνητρα που λειτουργούν υπέρ της επιλογής του ΒΙΟ.ΠΑ. από πολλές επιχειρήσεις και για τη σύσταση και λειτουργία του φορέα διαχείρισης.
Στην περίπτωση της Θεσπρωτίας, ο φορέας διαχείρισης συγκροτείται από την Νομαρχία, το Δήμο Παραμυθιάς όπου βρίσκεται το ΒΙΟ.ΠΑ. και τον ΕΟΜΜΕΧ.
Η παρουσία της Κερκυραϊκής αντιπροσωπείας στο ΒΙΟ.ΠΑ. Θεσπρωτίας συνέπεσε και με τα εγκαίνια μονάδας συγκέντρωσης γάλακτος από την ευρύτερη περιοχή, της συνεταιριστικής εταιρίας Δωδώνη Α.Ε., παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, του Νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, Δημάρχων της περιοχής και στελεχών της επιχείρησης.
Τα συμπεράσματα από την επίσκεψη είναι θετικά και ενισχυτικά της προσπάθειας να χωροθετηθεί καί στην Κέρκυρα το Βιοτεχνικό Πάρκο που τόσο το έχει ανάγκη ο τόπος μας στην προσπάθεια να αρχίσει να μπαίνει μία στοιχειώδης τάξη στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: