Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Νομάρχης:"Υπηρεσιακό και όχι πολιτικό το θέμα της αδειοδότησης του ΧΥΤΑ"

Διαβούλευση των υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχίας, της Περιφέρειας και του Συνδέσμου Καθαριότητας προκειμένου να παρουσιάζουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι τις θέσεις τους γύρω από τη νομοθεσία και να επιχειρηθεί να βρεθεί μια λύση στο θέμα της αδειοδότησης του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, προανήγγειλε σήμερα το πρωί μέσω της ΕΡΑ Κέρκυρας ο νομάρχης Στέφανος Πουλημένος.
Ο κ. Πουλημένος υποστήριξε ότι τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της Ν.Α. του παρουσίασαν ιδιαίτερα ισχυρά επιχειρήματα για την άποψη ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα πρέπει να αναθεωρηθεί λόγω αλλαγής της νομοθεσίας το 2003, δηλαδή πριν την έναρξη εκτέλεσης του έργου, ενώ η διοίκηση του Συνδέσμου υποστηρίζει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς η εν λόγω μελέτη έχει εγκριθεί από το 1999, δηλαδή τέσσερα χρόνια πριν τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, άρα εμπίπτει σε όσα προέβλεπε ο τότε νόμος.
Ο νομάρχης δήλωσε ότι ακούει με προσοχή το επιχείρημα των στελεχών της Αυτοδιοίκησης και θεωρεί ότι είναι ζήτημα το οποίο δεν είναι πολιτικό αλλά καθαρά υπηρεσιακό που πρέπει να επιλυθεί από τους αρμόδιους υπαλλήλους των τριών εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Μάλιστα, εκτιμά ότι η υπόθεση της αδειοδότησης δεν επηρεάζει την χρηματοδότηση του έργου από το 3ο Κ.Π.Σ. που εκπνέει, καθώς το έργο έχει τελειώσει και θα πρέπει να γίνουν οι πληρωμές στον εργολάβο εντός των προθεσμιών λήξης του προγράμματος, χωρίς να μπλοκάρει τη διαδικασία αυτή το ζήτημα της έκδοσης άδειας λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: