Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Γ. Μάμαλος: Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ

Ενώ την προσεχή Κυριακή ο Σύλλογος Κατοίκων Τεμπλονίου βάζει για μια ακόμη φορά “λουκέτο” στο ΧΥΤΑ Μέσης, ο αντιδήμαρχος Κερκυραίων Γ. Μάμαλος απήυθυνε σήμερα, δριμύ κατηγορώ στους εμπνευστές αυτής της απόφασης και προειδοποίησε με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
Θεωρώ πως ότι λέγεται από την συγκεκριμένη ομάδα κρύβει σκοπιμότητες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι επί θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, είχαμε 15 καταλήψεις του ΧΥΤΑ και μάλιστα σε πολύ δύσκολες περιόδους όπως μέσα στην Μ. Εβδομάδα.
Εάν κάνουν ξανά κατάληψη στον ΧΥΤΑ όπως έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν από την Κυριακή, εγώ προσωπικά θα καταβάλω μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και θα φύγω εκτός Κέρκυρας μέχρι να λήξει αυτό το θέμα με τις καταλήψεις”
τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μάμαλος πρόσθεσε, ότι μπορεί να έχουν δίκιο οι κάτοικοι για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ, όμως δεν έχουν κανένα δικαίωμα κάθε λίγο να ταλαιπωρούν και να παίζουν με την δημόσια υγεία των συμπολιτών μας.
Αγωγές κατά Δήμου
και Συνδέσμου

Οπως ακόμη ενημέρωσε οκ. Μάμαλος υπεβλήθησαν δύο αγωγές κατά του Δήμου Κερκυραίων και του Συνδέσμου Καθαριότητας, απο 121 κατοίκους (σε δύο ομάδες) και ενδιαφερόμενους με την περιοχή του Τεμπλονίου, οι οποίοι ζητούν να αποζημιωθούν 108.000 ευρώ. Η πρώτη ομάδα για ηθική βλάβη από την λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και η δεύτερη ομάδα για υποβάθμιση στις περιουσίες και τα οικόπεδά τους από την λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου, απευθυνόμενος προς της Τ.Υ. προκειμένου να αντικρούσει στο δικαστήριο τις αγωγές των κατοίκων, ζητά στοιχεία, όπως οι θέσεις των ακινήτων των εναγόντων, την απόσταση αυτών από τον ΧΥΤΑ, το είδος του ακινήτου, το έτος ανεγέρσεως, των τυχών εντός αυτών υπαρχόντων τμημάτων, τον αριθμό και το αντίγραφο της οικοδομικής άδειας και γενικά κάθε είδους στοιχεία σε σχέση με τα ακίνητα των εναγόντων.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο,“ο Δήμος ζήτησε με έγγραφό του προς τους ενάγοντες να προσκομίσουν κάποια στοιχεία προς την υπηρεσία ώστε να γίνει αυτή η εκτίμηση, σύμφωνα με τα όσα ζητά ο νομικός σύμβουλος του Δήμου.
Συνόψισε δε με την εξής επισήμανση: “Ποτέ δεν κάναμε καταγγελία και δεν εκβιάσαμε κανέναν από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και τους ενάγοντες που υπογράφουν τις δύο αγωγές. Εμείς απλά εφαρμόζουμε τον Νόμο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: