Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Στις 13 Ιουλίου η παρουσίαση της μελέτης για το αεροδρόμιο στη Λευκίμμη


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Δένδιας με αφορμή την ολοκλήρωση της μελέτης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τη δυνατότητα χωροθέτησης Νέου Αεροδρόμιου στη Λευκίμμη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την ολοκλήρωση από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο της Μελέτης «Διερεύνηση Δυνατοτήτων Χωροθέτησης Διεθνούς Αερολιμένα στη Λευκίμμη» η παρουσίαση της οποίας θα γίνει στις 13 Ιουλίου στην Κέρκυρα από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου κ. Πολύζο και τους συνεργάτες του .

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες δηλώσεις μου πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο αφού θα είναι ένα από τα δύο περιφερειακά αεροδρόμια που θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί μας είναι και το γεγονός ότι το έργο θα περιλαμβάνει και την κατασκευή του οδικού άξονα Βορρά-Νότου. Ενός δρόμου που θα αλλάξει ριζικά τους χρόνους και τις συνθήκες μετακίνησης στο Ν.Κέρκυρας.

Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ζήτησα από τον κ.Πολύζο την συμβολή του σχετικά με την διερεύνηση της δυνατότητας μείωσης του ύψους των κυματοθραυστών στο τουριστικό καταφύγιο σκαφών αναψυχής στη Σπηλιά, ώστε να μην εμποδίζεται η θέα και σύντομα θα έχουμε μια άποψη και από το ΕΜΠ για το θέμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: