Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Σε εξέλιξη το "4ο Αθλητικό-Πολιτιστικό Φεστιβάλ" από το ΕΣΥΝ


Σε εξέλιξη βρίσκεται το «4ο Αθλητικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ» που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα Κέρκυρας του ΕΣΥΝ για την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Συνδιοργανώτρια η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, ενώ οι εκδηλώσεις στηρίζονται από όλους τους Δήμους της Κέρκυρας, από σωματελια πολιτιστικά αθλητικά, εργαζομένων, από φορείς της παιδείας, της υγείας.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις από ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, ακθώς και τουρνουά ποδοσφαιρικό με ερασιτεχνικές ομάδες παμπαίδων από σωματεία της δύναμης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας, φορέας που συμμετέχει στην παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6).
Το τουρνουά θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιούνη από τις 3μμ εως αργά το απόγευμα στην Κάτω Πλατεία της πόλης.
Στόχος των διοργανωτών είναι να αναδείξουν την ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία και τον υγιή ερασιτεχνικό αθλητισμό, σαν δυο δυνάμεις με τεράστιες δυνατότητες στην πρόληψη.
Μέσα από τις εκδηλώσεις να έλθουν σε επαφή με όσο γίνεται περισσότερο κόσμο, προκειμένου να τους ενημερώσουν, να συζητήσουν μαζί του ανταλλάσοντας απόψεις, να εμπλουτίσουν με θέσεις ακόμη περισσότερο το διεκδικητικό αντιναρκωτικό κίνημα, του όποιου τις αρχές υιοθετεί και ασπάζεται η τεράστια πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Γι αυτό το λόγο έχουν εκδοθεί έντυπα (αφίσα, φειγ βολάν, 8 σελιδο) με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και την διακήρυξη της ημέρας σε μεγάλο αριθμό.
Διακινούνται και από τα περίπτερα που στήνονται κύρια τις απογευματινές ώρες σε κεντρικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας αλλά και με εξορμήσεις από μέλη και φίλους του ΕΣΥΝ σε υπηρεσίες και σε τόπους δουλειάς τις πρωινές ώρες.
«… στόχος μας είναι να αναδείξουμε και πάλι την αναγκαιότητα δημιουργίας θεραπευτικής μονάδας στεγνού προγράμματος για χρήστες στον νομό μας».. τονίζει το μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ Κέρκυρας Σκέμπρη Ευγενία και συνεχίζει: «… μια πρόταση που βρίσκει σύμφωνη την τεράστια πλειοψηφία του Κερκυραϊκού λαού, όπως εκφράζεται μέσα από ομόφωνες αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, ΔΣ σωματείων πολιτιστικών, αθλητικών, εργατικών κα».
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη, τους πρωτεργάτες των θεατρικών σχημάτων και των αθλητικών σωματείων για την ενεργή συμμετοχή τους στην «παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών, τους ανθρώπους που επιμελούνται αυτήν την δουλειά με τα σπουδαία αποτελέσματα, δηλ τους σκηνοθέτες και τους προπονητές, επίσης την ΕΠΣ Κέρκυρας και τον σύνδεσμο διαιτητών καθώς και το ΔΗΠΕΘΕ για την άριστη συνεργασία του και αυτήν την χρονιά!
«Η συστράτευση των τοπικών φορέων στην προβολή του πολιτισμού, του αθλητισμού, της οικολογίας, της ενεργητικής κοινωνικής συμμετοχής, ως απάντηση στην παραίτηση την αποξένωση και την παθητικότητα, φέτος είναι ιδιαίτερα μαζική. Καλούμαστε σαν τοπική κοινωνία να απαντήσουμε με τη συμμετοχή μας ότι δε θα ανεχτούμε την διάλυση του Κέντρου Πρόληψης «Νίκος Μώρος» που επιχειρείται και θα αναγκάσουμε τους υπεύθυνους να σεβαστούν την απόφαση όλης της κοινωνίας της Κέρκυρας για δημιουργία θεραπευτικής κοινότητας «στεγνού προγράμματος» τονίζει ο πρόεδρος Πέρρος Νϊκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: