Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Πρόεδρος ΕΑΣΚ: Μόνο 89.000 ευρώ για τα πιλοτικά προγράμματα εκσυγχρονισμού του ελαιώνα

Ποσό περίπου 89.000 ευρώ έχει προς το παρόν λάβει η ΕΑΣΚ για να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή προγραμμάτων εκσυγχρονισμού του ελαιώνα. Αυτό δήλωσε, διευκρινιστικά, στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΕΑΣΚ Γ. Μάνδυλας με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη ότι πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας με το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ για την παραπάνω δράση.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μάνδυλας “τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην Ένωση εφόσον το πρόγραμμα ολοκληρωθεί”.
Για τις επιδοτήσεις
Αν και η παράταση που είχε δοθεί για την καταβολή των δικαιολογητικών για την επιδότηση έχει ουσιαστικά λήξει, συνεχίζεται η προσέλευση παραγωγών έστω και την ύστατη ώρα στην ΕΑΣΚ.
“Θα πρέπει οι δικαιούχοι παραγωγοί να καταθέσουν τις αιτήσεις τους καθώς υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την επιδότηση. Δεν υπάρχει άλλη λύση, αν δεν ανανεώσουν τα δικαιολογητικά τις χάνουν. Θα ‘ναι λυπηρό για Κέρκυρα. Χρειάζεται υπευθυνότητα, όχι μετά να λένε ότι φταίει η ΕΑΣΚ.
Θα χαθούν 14 εκατ. ευρώ από την Κέρκυρα», επεσήμανε ο κ. Μάνδυλας.
Για το ΦΠΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΣΚ, για το ΦΠΑ που δικαιούνται οι αγρότες, μπορούν να καταθέσουν τα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων στα γραφεία της Ενωσης έως 31-07-2009.
Τα τιμολόγια πρέπει να είναι πρωτότυπα (όχι φωτοτυπίες) και να αφορούν πωλήσεις αγροτικών προϊόντων από 1/1/2008 μέχρι 31/12/2008.
Επιπλέον απαραίτητα στοιχεία για την παραλαβή των τιμολογίων είναι δημόσιο έγγραφο με το ΑΦΜ τους (εκκαθαριστικό, φορολογική δήλωση ή φορολογική ενημερότητα) και το δελτίο ταυτότητάς τους.
Υπενθυμίζεται ότι επιστροφή ΦΠΑ δεν δικαιούνται όσοι τηρούν βιβλία Β’ κατηγορίας και άνω και όσοι δεν έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: