Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Συνέντευξη τύπου του Μπ. Χαραλάμπους

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες στα ΜΜΕ ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους. Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:
"Τις τελευταίες μέρες και μετά τα δυσμενή αποτελέσματα των Ευρωεκλογών για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , ακόμα και το ΠΑΣΟΚ που πανηγυρίζει έχει χάσει 900 χιλιάδες ψήφους ήλθε στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα των μεταναστών στην χώρα μας μέσα από ξενοφοβικά σύνδρομα και κάτω από την πίεση του ακροδεξιού ρατσιστικού κόμματος του ΛΑΟΣ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διαγωνίζονται για το ποιος από τους δύο θα προτείνει ποιο αντιδραστικές ποιο ακραίες θέσεις για να μην πω ακροδεξιές λύσεις. Έτσι άρχισε ένα προγρόμ δίωξης των μεταναστών στη χώρα μας με τελικό στόχο να οδηγηθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Εμείς θεωρούμε ότι οι ανθρωποι αυτοί που αψ’ηφισαν ναρκοπέδια που π’έρασαν θάλασσες και έβλεπαν συντρόφους τους να πνίγονται να σκοτώνονται είναι αδύνατο να τους κλείνεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το ΚΚΕ εδώ και πολύ καιρό έχει προτείνει λύσεις με πρώτη ουσιαστική λύση την αιτιολογική θεραπεία του προβλήματος. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι γιατρός για να πει ότι η αιτιολογική λύση, η λύση δηλαδή που διακριβώνει τις αιτίες του προβλήματος και τις εκριζώνει είν αι και η οριστική λύση. Ποια είναι η καθοριστική αιτία της όξυνσης του προβλήματος της μετανάστευσης από χώρες όπως είναι το Αφχανιστάν το Πακιστά το Ιρακ το Κουρδιστάν κ.τ.λ.Ουσιαστικά είναι οι ιμπεριαλιστική πόλεμοι που φταίνε και για τους οποίους απόλυτα ευθύνονται και η Ε.Ε. μαζί με του Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Επομένως ο Ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει από την ΕΕ να σταματήσουν αυτοί οι άδικοι πόλεμοι για να σταματήσει και το μεταναστευτικό κύμα.
Επίσης η πρόταση μας είναι όλοι οι μετανάστες στη χώρα μας να νομιμοποιηθούν, να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα έγραφα, ακόμα και με ταξιδιωτικά έγραφα και όσοι από αυτούς θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα μας για άλλες χώρες και για τις χώρες τις Ε.Ε. ελεύθερα να το κάνουν. Όλοι οι υπόλοιποι να παραμείνουν στη χώρα μας να νομιμοποιηθούν να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις με τον Ελληνικό λαό. Τότε θα καταπολεμηθεί το πρόβλημα που άλλοι το ονομάζουν λαθρομετανάστευση, μετανάστευση, παράνομη μετανάστευση.

Ακόμη αναφέρθηκε σε σύσκεψη που έγινε χτες στη πόλη της Κέρκυρας και την οποία προκάλεσε ο Δήμος Κερκυραίων. Έχουμε ενστάσεις και τυπικές και ουσιαστικές . Η πρώτη ένσταση για αυτή την σύσκεψη που αφορούσε την χρήση του παλιού νοσοκομείου όταν κάποτε θα μεταφερθεί στο νέο, έχει να κάνει με τον αποκλεισμό των βουλευτών με το αιτιολογικό ότι καλεί μόνο φορείς. Το ΚΚΕ και εγώ προσωπικά διαμαρτυρόμαστε γιατί η πραγματική αιτία είναι ότι δεν καλεί τους βουλευτές επειδή γνωρίζει ότι στην Κέρκυρα μένει ουσιαστικά ένας και μόνο βουλευτής της Κέρκυρας ο βουλευτής του ΚΚΕ και έτσι αποφεύγει τα δύσκολα και την σκόπελο να του λάβουν το λόγο οι δύο άλλοι συνάδελφοι μου.

Το ουσιαστικό είναι ότι ενώ υπάρχει απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και μάλιστα ομόφωνη για την χρήση του παλιού Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας αστικού τύπου όσον αφορά τα εξωτερικά ιατρεία και τα εργαστήρια και ένα νοσοκομείο χρονίως πασχόντων, χρόνιων νοσημάτων . Παρ΄ όλα αυτά ο Δήμαρχος Κερκυραίων ξαναφέρνει στην επιφάνεια αυτό το θέμα για να γίνει μία συζήτηση από την αρχή. Εμείς καλούμε τους Κερκυραίους να παλέψουν για την υιοθέτηση της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβούλιου η οποία είναι και ομόφωνη από όλες τις Νομαρχιακές παρατάξεις γιατί η πόλη της Κέρκυρας έχει ανάγκη ενός κέντρου υγείας αστικού τύπου καθώς επίσης και όλος ο νομός της Κέρκυρας έχει ανάγκη από ένα νοσοκομείο χρονίως πασχόντων

Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε για άλλη μία φορά τα Διαπόντια Νησιά και να διαπιστώσουμε τα τεράστια προβλήματα που ζουν στο πετσί τους οι κάτοικοι των νησιών. Ιδιαίτερα όμως το πρόβλημα της συγκοινωνίας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Για να πάει κανεις στα Διαπόντια νησιά, εκτός από τον Α/Π Αλέξανδρος, κάνει 5 – 6 ώρες για να φτάσει στους Οθωνούς αφού αναγκάζεται να πάει με το σκάφος που ξεκινάει από την Παλαιοκαστρίτσα. Τα λιμάνια και στα τρία νησιά, ιδιαίτερα όμως το λιμάνι του Μαθρακείου , έχουν φτάσει στο απροχώρητο ουσιαστικά κανένα σκάφος δεν μπορεί να προσεγγίσει. Το λιμάνι του Μαθρακείου γεμίζει κάθε χρόνο με φύκια.
Το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου έχει εντελώς προσχωθεί με άμμο και όλοι περιμένουν πότε η Νομαρχία ή κάποια αρμόδια αρχή θα δεήσει να κάνει κάποια μπαλώματα για να μπορέσουν να βγάλουν και αυτό το καλοκαίρι. Εμείς θεωρούμε ότι και τα τρία λιμάνια των διαποντιών νησιών πρέπει να τελειώσουν, να επιμηκυνθούν οι λιμενοβραχίονες να υπάρξει και εκβάθυνση των λιμανιών.
Ακόμα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και για το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου. Ποιος είναι εκείνος που αποφάσισε με λάθος μελέτη και λάθος κατασκευή να γίνει αυτό το λεγόμενο λιμάνι. Ποτέ στην Κέρκυρα για λάθος μελέτες και λάθος κατασκευές, αναγνωρισμένες από όλους, δεν αποδόθηκαν ευθύνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: