Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Τροποποίηση νόμου για τα κτίρια στην π.πόλη με παρέμβαση Ν. Δένδια

Άμεση προτεραιότητα σε θέματα που - χρόνια τώρα - απασχολούν τους πολίτες της Κέρκυρας, δίνει ο Νίκος Δένδιας, προωθώντας λύσεις με τις παρεμβάσεις του στους συναδέλφους του Υπουργούς.
Μετά την παρέμβαση προς το Υπ. Εσωτερικών για την εντοπιότητα που θα εισαχεί για ψήφιση στη βουλή μέσα στο καλοκαίρι, έρχεται και η τροποποίηση του υπάρχοντος Νόμου για την προστασία των μνημείων, ώστε να μην χρειάζεται άδεια του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (Κ.Σ.Ν.Μ.) για ελάσσονες επεμβάσεις στα κτίρια της παλιάς πόλης της Κέρκυρας.
Η πρόταση - εισήγηση του Βουλευτή του Νομού Κέρκυρας και Υπουργού Δικαιοσύνης Νικόλαου Δένδια στον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά για την τροποποίηση του άρθρου 50 του Ν.3028/2002 «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» παίρνει ήδη σάρκα και οστά.
Στο σχέδιο νόμου «Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων - Βόλος 2013 και άλλες διατάξεις» που συζητήθηκε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και συγκεκριμένα στο άρθρο 48, αναφέρεται ότι οι αδειοδοτήσεις για τρέχουσες επεμβάσεις στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, που είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα δίνονται από την τοπική Εφορεία.
Από τις τοπικές εφορίες
Η πρόταση για την τροποποίηση - προσθήκη στο άρθρο 50 του Ν.3028/2002, με προστιθέμενη παράγραφο 7, αναφέρει τα εξής:
«7. Για επεμβάσεις ελάσσονος σημασίας σε μνημεία που αποτελούν οικιστικά σύνολα, όπως εξωτερικοί χρωματισμοί κτιρίων, αντικαταστάσεις πεζοδρομίων, επιχρίσματα και σχετικές εργασίες που δεν θίγουν τη μορφή και το κέλυφος των υπαρχόντων κτιρίων, οι αρμοδιότητες της παραγράφου 5 του παρόντος ασκούνται από τις τοπικές Εφορείες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: