Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Δήμο Κερκυραίων



Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Ανδρέα Παγκράτη, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Δήμου της πόλης του Hilden Γερμανίας, με επικεφαλής τo Δήμαρχο της πόλης κ. Guenter Scheib.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν 20 σοσιαλιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης που αποτελούν και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επίσκεψη αυτή γίνεται στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης παράδοσης για το Δήμο του Hilden, όπου κάθε φορά πριν την λήξη της θητείας του το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, πραγματοποιεί ένα ταξίδι πριν την έναρξη της νέας προεκλογικής αναμέτρησης.

Φέτος επιλέξαμε την Κέρκυρα και την Ελλάδα, γιατί θέλαμε να επισκεφτούμε την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Guenter.

Ο κ. Μικάλεφ από την πλευρά του καλωσόρισε το Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία του Hilden στην Κέρκυρα και ευχήθηκε καλή παραμονή στο νησί.

Ενημέρωσε τον κ. Guenter για θέματα που αφορούν την ένταξη της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και για θέματα παραπέρα συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων.

Στο τέλος έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Και επίσκεψη στελεχών δορυφορικού καναλιού



Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ πραγματοποίησε το τηλεοπτικό κανάλι SKY-Yacht & Sail στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Κέρκυρας και της στενής συνεργασίας με το γραφείο του ΕΟΤ στο Μιλάνο.

Ο Δήμος Κερκυραίων φιλοξενεί το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι SKY – Yacht & Sail, από τις 13 έως τις 17 Ιουνίου. To ανωτέρω κανάλι πρόκειται να δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό format με θέμα τα Ιόνια Νησιά, για λογαριασμό του θερινού προγράμματος « Miti, Leggende e Porti del Mediterraneo».

Το format που θα αφορά στην Κέρκυρα θα είναι ένα ντοκυμανταίρ πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, που θα διαδίδει την κουλτούρα της θάλασσας και την ευαισθησία για το περιβάλλον. Επίσης το πάθος για ότι υπάρχει γύρω από το υδάτινο στοιχείο και τους ανθρώπους του και θα συντελεί στην αρμονική συνένωση της εμπειρίας που προέρχεται από τη θάλασσα και την ενδοχώρα. Θα αποτελείται από 6 επεισόδια, διάρκειας 30 λεπτών το καθένα, τα οποία θα αναφέρονται σε στοιχεία ιστορικά, παράδοσης, ήθη και έθιμα του τόπου, οινογαστρονομία, ενώ θα παρέχονται πρακτικές πληροφορίες για τον yachting τουρισμό. Τέλος, θα είναι ένα πραγματικό reality σε σκάφος και θα απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη θάλασσα και την κουλτούρα.

Το ανωτέρω format θα αναμεταδοθεί από τους κάτωθι τηλεοπτικούς σταθμούς συνολικά :

* SKY Yacht and Sail (12 επεισόδια στο πλαίσιο του προγράμματος Sapori di Mare).
* SKY Yacht & Sail International (σε 28 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα)
* RAI Uno (La Vita in Diretta)
* Canale RAI Sat Smash, δορυφορικό κανάλι αφιερωμένο στα παιδιά (Capitani coraggiosi…..in Gracia)
* Canale 5 Mediaset (στην εκπομπή Verissimmo)
* Eπίσης, θα δοθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ στα τουριστικά περιοδικά του εκδοτικού οίκου Rizzoli/ Corriere della Sera και
* θα υπάρξει σχετική διαφήμιση στην κυριότερη ως προς τα τουριστικά θέματα Web TV της Ιταλίας, στην Web Paesionline.it, με χρήστες άνω του 1.500.000.

Την παραγωγή για την προβολή της Κέρκυρα στηρίζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace, τo τουριστικό γραφείο Crystal Travel, η Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας, ο ΝΑΟΚ, το Λύκειο Ελληνίδων, πολλοί τοπικοί φορείς και επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: