Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Με επιτυχία στέφθηκε και ο χθεσινός Αχίλλειος δρόμος


Με επιτυχία στέφθηκε για τέταρτη χρονιά από τον Οργανισμό Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου Αχιλλείων ο Αχίλλειος Αγώνας Δρόμου 12.000 μ., την Κυριακή 14 Ιουνίου 2008, με αφετηρία το Ανάκτορο του Αχιλλείου και τερματισμό την πλατεία των Μπενιτσών. με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπενιτσών και των μαζορετών της Σχολής Χορού Μίκας Γιούργα και Νάντυ Ρίζου.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος αθλητές που ανήκουν στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ, αθλητικά σωματεία, σύλλογοι δρομέων υγείας, βετεράνοι αθλητές και φίλαθλοι από την Κέρκυρα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι αθλητές ξεπέρασαν σε συμμετοχή κάθε προσδοκία, αφού ο αριθμός των συμμετοχών έφτασε τις 135.

Πρώτος τερμάτισε ο αθλητής Τζαναβάρας Παύλος από την Κόρινθο και ακολούθησε ο περσινός νικητής του αγώνα Ιωάννης Σταματόπουλος του ΣΔΥ Πάτρας, ενώ τρίτος στη Γενική Σειρά Κατάταξης τερμάτισε ο αθλητής Καραβασίλης Βλάσσης από τη Νέα Μάκρη.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν ουσιαστικά εκτός από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχιλλείων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το παράρτημα Κέρκυρας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η κλινική «Θεραπεία» που διέθεσε ασθενοφόρο κατά την διάρκεια του αγώνα και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που χρηματοδότησε μεγάλο μέρος της διοργάνωσης.

Ουσιαστική ήταν και η συμβολή βετεράνων αθλητών στίβου της Κέρκυρας, όπως ο Χρήστος Βραδής, Γιάννης Αραβαντινός, Λίνα Ρούσου, Μίκα Γιούργα κ.αλ., που σαν μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του αγώνα.

Η τελετή απονομής των επάθλων περιελάμβανε και χορευτικά από τις μαζορέτες της Σχολής Χορού Νάντης Ρϊζου και Μίκας Γιούργα και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπενιτσών, ενώ το σήμα για την έναρξη του αγώνα έδωσε ο Δήμαρχος Αχιλλείων Ερωτόκριτος Καρύδης με την παρουσία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές ο Ο.Ν.Α.Δ.Α. τίμησε με πλακέτα την ομάδα της ΒΟΛΙΔΑΣ για την κατάκτηση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, τους Νίκο Μόσχο, Νίκο Πέρρο και Σπύρο Δημουλά και τον υπερμαραθωνοδρόμο Γιάννη Κούρο, που τίμησε, ως προσκεκλημένος, τον Αχίλλειο Αγώνα Δρόμου με την παρουσία του.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του αγώνα ανά κατηγορία έχουν ως εξής:


Συμμετείχαν 135 αθλητές & αθλήτριες εκ των οποίων τερμάτισαν 128. Οι αθλητές & αθλήτριες που συμμετείχαν προέρχονταν από τους αθλητικούς συλλόγους της Πάτρας, Κορίνθου, Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Ν. Μάκρης, Αθήνας, Τρίκαλα, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας και φυσικά Κερκύρας.

Γενική Σειρά κατάταξης Τερματισμού

1ος Τζαναβάρας Παύλος (Κόρινθος) 38΄ 03΄΄

2ος Σταματόπουλος Ιωάννης (Πάτρα) 39΄ 11΄΄

3ος Καραβασίλης Βλάσσης (Ν. Μάκρη) 40΄ 51΄΄

Κατηγορία Γυναικών ηλικίας 20 - 29 ετών

1η Μαρκέζη Αθανασία (Αθήνα)

2η Πάγκαλη Βαρβάρα (Κέρκυρα)

3η Στραβοράβδη Ευτυχία (Κέρκυρα)

Κατηγορία Γυναικών ηλικίας 30 - 39 ετών


1η Τσιτσάρα Ιωάννα ( Πάτρα)

2η Καραταγλίδου Βασιλική (Αθήνα)

3η Κανελλοπούλου Ελισάβετ (Πάτρα)

Κατηγορία Γυναικών ηλικίας 40 - 49 ετών

1η Γιαννίτσου Αθανασία (Πάτρα)

2η Πάγκαλη Διονυσία ( Κέρκυρα)

3η Λουκά Σοφία (Κέρκυρα)

Κατηγορία Γυναικών ηλικίας 50 – 59 ετών


1η Κριπαροπούλου Αντιγόνη (Πάτρα)

Κατηγορία Εφήβων ηλικίας 15 - 19 ετών


1ος Τζουλιάνο Μέρκο (Κέρκυρα)

2ος Κοσκινάς Όθωνας (Κέρκυρα)

3ος Κρητικός Νικόλαος (Κέρκυρα)

Κατηγορία Ανδρών ηληκίας 20 - 29 ετών

1ος Αθηναίος Αλέξης (Κέρκυρα)

2ος Κουρής Σπυρίδων (Κέρκυρα)

3ος Γκερέκος Χριστόδουλος και Βλασερός Χαράλαμπος ( Κέρκυρα

Κατηγορία Ανδρών ηλικίας 30 - 39 ετών


1ος Σταματόπουλος Ιωάννης ( Πάτρα)

2ος Καραβασίλης Βλάσσης (Ν. Μάκρη)

3ος Καρσιώτης Αθανάσιος (Κόρινθος)

Κατηγορία Ανδρών ηλικίας 40 - 49 ετών

1ος Τζαναβάρας Παύλος (Κόρινθος)

2ος Βαγγέλης Βασίλειος (Ηγουμενίτσα)

3ος Αρκούδης Προκόπης (Κέρκυρα)

Κατηγορία Ανδρών ηλικίας 50 – 59 ετών


1ος Κούρος Ιωάννης (Αθήνα)

2ος Μπαρτζιώκας Ευάγγελος (Τρίκαλα)

3ος Κορμαρής Βαλέριος(Κέρκυρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: