Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Συνάντηση Μικάλεφ με εκπροσώπους της περιφέρειας του Βένετο

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων, που διοργανωθήκαν από το Δήμο Κερκυραίων το Δήμο της Βενετίας, την Ιταλική πρεσβεία και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (13/06/2009) συνάντηση στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ, της Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βενετίας κας Silvia Spignesi και εκπροσώπων της Περιφέρειας Βένετο της Ιταλίας.
Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κερκυραίων, του Δήμου Βενετίας και της Περιφέρειας Βένετο σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο περιοχών δεδομένου ότι τόσο η Κέρκυρα όσο και η Βενετία διαθέτουν σημαντικά ιστορικά αρχεία τα οποία προτίθενται να προβάλλουν μέσα από τη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η Περιφέρεια Βένετο μάλιστα, έχει προχωρήσει στην μελέτη και δημιουργία ενός εντύπου με χάρτες της εποχής της ενετοκρατίας. Το έντυπο αυτό θα τυπωθεί και στα ελληνικά ενώ προβλέπεται και η διοργάνωση μιας έκθεσης των πρωτότυπων χαρτών στην Κέρκυρα, εντός του 2009.
Οι απόψεις που εκφράστηκαν προσανατολίστηκαν στην θεσμοθέτηση μιας συνεργασίας, μέσα από κοινή υποβολή προτάσεων σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα. Την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επίκαιρα ζητήματα επιστημονικού, τεχνικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η συνεργασία των δύο περιοχών τίθεται σε τόσο συγκεκριμένες βάσεις, με απαρχή την δεδηλωμένη πρόθεση της Περιφέρειας Βένετο να συνδράμει στην αναστύλωση του Μνημείου της Ανουντσιάτα.

Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βενετίας, επέδωσε στο Δήμαρχο Κερκυραίων επιστολή του Δημάρχου Βενετίας κ. Massimo Cacciari, ο οποίος προσκαλεί το Δήμαρχο Κερκυραίων να επισκεφθεί τη Βενετία, στο πλαίσιο της συνεργασίας, μεταξύ των δύο πόλεων.

Ο κ. Μικάλεφ ευχαρίστησε την κ. Silvia Spignesi για την πρόσκληση την οποία και αποδέχθηκε.

Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Δημάρχου Κερκυραίων στην Βενετία, κατά την οποία θα συζητηθούν λεπτομέρειες της συνεργασίας αλλά και άλλα ζητήματα κοινού προβληματισμού και ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης η Προϊσταμένη της 21ης ΕΒΑ κα Τένια Ρηγάκου, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεόδωρος Παππάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων Περικλής Παγκράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: