Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Συνάντηση Καραμανλή-Μπερλουσκόνι


Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση 35 λεπτών σε φιλικό κλίμα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αποφάσισε αιφνιδιαστικά να δώσει το παρών στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στην Κέρκυρα με επιδίωξη την επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Κώστα Καραμανλή προκειμένου να επισκεφθεί τη Ρώμη.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως η παράνομη μετανάστευση υπό το πρίσμα των αποφάσεων του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που όπως δήλωσε ο Καραμανλής κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά συμφώνησαν με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να επιμείνουν στην ταχύτερη δυνατή εφαρμογή τους.
Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα της εφαρμογής των συμφωνιών και πρωτοκόλλων επανεισδοχής και η πρόταση για τη δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής. Επί τάπητος βρέθηκε και η συνεργασία αναφορικά με τα δύο ενεργειακά σχέδια, των αγωγών φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας και South Stream.
Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στην Κέρκυρα και με τον απερχόμενο γενικό γραμματέα Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, παρουσία της υπουργού Εξωτερικών.
in.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: