Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Φρούριο η Κέρκυρα ενόψει της Συνόδου του ΟΑΣΕ

Μετά από πρωτοβουλία του Δ/ντη της Αστυνομικής Δ/νσης Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σύσκεψη στην ΠΙΝ με την παρουσία όλων των αρμοδίων φορέων του Νομού, (Τ.Α., Νομαρχία, Λιμεναρχείο, Αεροδρόμιο, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο, Τουριστικούς Φορείς, Πράκτορες, Ξενοδόχους, ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ), με αντικείμενο την επικείμενη άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικού του ΟΑΣΕ.
Οπως δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Σωτ. Βόσδου,
έγινε καταγραφή των έως τώρα προβλημάτων και κατατέθηκαν οι προτάσεις των φορέων καθώς και οι έως τώρα προετοιμασίες ενόψει της Συνόδου.Καταγράφηκαν οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν μέχρι και την Σύνοδο και τέθηκαν όλα τα θέματα.
Ο κ. Βοσδου προσθεσε οτι η Σύνοδος αποτελεί μία μεγάλη τιμή για το νησί μας το οποίο θα βρίσκεται για τουλάχιστον δύο ημέρες στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Σχετικα με την εκταση που έχει πάρει το θέμα της αφιξης του σκοπιανού αεροσκάφους με το όνομα ¨Μακεδονία¨, ο περιφερειάρχης ανέφερε: Δεν έχω υπόψη μου κάποιο πρόβλημα με την FYROM. Θα συμμετάσχει κανονικά στην Σύνοδο. Σε ότι αφορά την προσγείωση του αεροσκάφους που θα μεταφέρει τον Υπουργό Εξωτερικών της FYROM, αυτό είναι κάτι που εξετάζεται από το Υπ. Εξωτερικών σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και την εξωτερική μας πολιτική.
Η ΕΛΑΣ
Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Γ. Τσιότσιος ανέφερε τα εξής:
Προσπαθήσαμε όσο ήταν δυνατόν, τα μέτρα να είναι ήπια. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση που θα υπάρξει στην κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι σχεδόν 30 λεπτά, όσο δηλαδή χρειάζεται η μετακίνηση από το Αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο και το Αχιλλείο.
Τις υπόλοιπες ώρες δεν θα επηρεαστεί η κυκλοφορία και δεν θα επηρεαστεί και το κέντρο της πόλης.
Ζητώ την κατανόηση και τη βοήθεια όλων των οδηγών και των κατοίκων του νησιού.
Σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας, θα είναι ίδια με αυτά που πάρθηκαν κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έχουμε την εμπειρία και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά».

Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις που θα υπάρξουν, στις οποίες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά διαδηλωτών από τη βόρεια Ελλάδα, με αφορμή την προσγείωση Αεροπλάνου της FYROM στην Κέρκυρα με τα διακριτικά Μακεδονία, ο Αστυνομικός Δ/ντης επεσήμανε: «είμαστε μια δημοκρατική χώρα και οι αντιδράσεις και οι πορείες επιτρέπονται. Οι Κερκυραίοι ως πολιτισμένοι θα ανταποκριθούν στην τιμή του Υπουργείο να γίνει η Κέρκυρα μέρος της Συνόδου. Θεωρώ ότι οι πορείες θα είναι μέσα στα όρια του λογικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: