Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Συνέδριο για τους ευρωκώδικες από το ΤΕΕ

Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον διήμερο για τους Ευρωκώδικες, οργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στις 26 και 27 Ιουνίου 2009, στη συνεδριακή αίθουσα της ΑΝΕΔΚ, στο Φαληράκι, που απευθύνεται στους τεχνικούς (μελετητές και κατασκευαστές) και τις Δημόσιες Αρχές.
Η χρήση των Ευρωκωδίκων, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους εθνικούς κανονισμούς, θα είναι υποχρεωτική στη χώρα μας μετά το Μάρτιο του 2010.
Το κρίσιμο πρόβλημα στην εφαρμογή των Ευρωκωδίκων είναι η προσαρμογή του τεχνικού κόσμου στις νέες απαιτήσεις, όπως και η έγκαιρη μετάφραση των προτύπων κειμένων στην ελληνική γλώσσα και η τελική θεσμοθέτησή τους.
Στη διημερίδα θα παρουσιαστούν οι Ευρωκώδικες που καλύπτουν το σχεδιασμό κατασκευών από σκυρόδεμα και τοιχοποιία, τον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις ενισχύσεις υφισταμένων κατασκευών για σεισμικές δράσεις και τη γεωτεχνική έρευνα του εδάφους. Θα παρουσιαστούν επίσης τα μέρη που αφορούν στη θέσπιση των Ευρωκωδίκων και στην εφαρμογή τους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες καθώς και στις βάσεις σχεδιασμού των δομημάτων και στις δράσεις στις κατασκευές (EC-0, EC-1, EC-2, EC-6, EC-7, EC-8, EC-8/ΙΙΙ).
Οι εισηγητές - καθηγητές Ε. Βιντηλαίου, Σ. Δρίτσος, Μ. Καββαδάς, Κ. Τρέζος, Μ. Φαρδής, ο δρ. Π.Μ. Ν. Μαλακάτας, του ΥΠΕΧΩΔΕ και ο Μ. Χρονόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης ΕΜΠ - θα κάνουν παράλληλα αναφορές στους ισχύοντες σήμερα επί μέρους κανονισμούς, εντοπίζοντας ομοιότητες και διαφορές, ώστε να γίνουν ευκολότερα κατανοητές οι νέες διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: