Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Συνάντηση Νομάρχη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Κέρκυρας


Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Κέρκυρας είχε σήμερα το πρωί ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Βασίλης Δημητρίου και τα μέλη αυτής τον ενημέρωσαν για επίκαιρα ζητήματα μεταξύ των οποίων και για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 28ης Ιουνίου στην Αλβανία.

Ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε το Νομάρχη ότι η Ένωση Βορειοηπειρωτών Κέρκυρας με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει προχωρήσει σε κινητοποίηση για στήριξη του ψηφοδελτίου της «ΟΝΟΝΟΙΑΣ» και του Κόμματος Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Κ.Ε.Α.Δ.) με επικεφαλής στην περιφέρεια Αυλώνας τον υποψήφιο Βουλευτή Χαράλαμπο Παντέκη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Κέρκυρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση κάλεσε όλους τους Βορειοηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στο νομό μας να στηρίξουν και να ψηφίσουν τους υποψηφίους του κόμματος αυτού στις εκλογές που θα γίνουν στην γειτονική Αλβανία. Έτσι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα δοθεί η δυνατότητα εκπροσώπησης της ελληνικής μειονότητας στο Αλβανικό Κοινοβούλιο με στόχο την διεκδίκηση δικαιωμάτων στον τομέα της παιδείας αλλά και της ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα στην περιοχή της Χειμάρας. Σημείωσε δε ότι οι βορειοηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στο νομό μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού της Αλβανίας και μπορούν να επηρεάσουν με την ψήφο τους το αποτέλεσμα των αλβανικών εκλογών.

Ο κ. Δημητρίου τέλος, ευχαρίστησε το Νομάρχη για τη συνεχή επαφή και συνεργασία με την Ένωση Βορειοηπειρωτών Κέρκυρας καθώς και για τις προσπάθειες ένταξής τους στον κοινωνικό ιστό της Κέρκυρας.

Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Κέρκυρας για την ενημέρωση που του έκαναν και τους συνεχάρη για το ενδιαφέρον το οποίο εκδηλώνουν για τις πατρογονικές τους εστίες. Δήλωσε τέλος ότι οι υπηρεσίες της Νομαρχίας βρίσκονται πάντα στη διάθεσή τους για την εξυπηρέτηση και επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν κατά την διαμονή τους στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: