Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Νέα αναβολή στο θέμα των συμβασιούχων-Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Κερκυραίων

Νέα αναβολή και παράταση στην αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους των προγραμμματικών αναθέσεων του Δήμου Κερκυραίων καθώς η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα τους ματαιώθηκε.
Οπως δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ, η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από το ΙΚΑ να απορροφήσει 12 εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι των προγραμματικών φέρονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τη νέα αναβολή στο πρόβλημα που τους ταλανίζει επί χρόνια, με δεδομένο ότι, όπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του σωματείου τους Γ. Μοναστηριώτης, οι προτάσεις της δημοτικής αρχής προέβλεπαν την απορρόφηση του συνόλου των εργαζομένων στις αναθέσεις στις δημοτικές υπηρεσίες.
Μόνιμες οι θέσεις στο ΙΚΑ
“Θα πρέπει ο κόσμος να βλέπει και τις δύο όψεις του νομίσματος. Δηλαδή τακτοποίηση του προσωπικού με απόλυτη ασφάλεια χωρίς κανένας να χάσει τη δουλειά του και βέβαια να εξυπηρετηθεί και ο Δήμος Κερκυραίων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κερκυραίων.
Οπως ανέφερε, ο Δήμος έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του, πρόταση του ΙΚΑ η οποία εκδόθηκε μεταγενέστερα από την ημερομηνία κοινοποίησης της διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, για να υποδεχθεί 10 εργαζόμενους για την πόλη της Κέρκυρας και 2 εργαζόμενους για το παράρτημα του ΙΚΑ στην Λευκίμμη.
Οι συγκεκριμένες θέσεις του ΙΚΑ θα είναι μόνιμες και όχι με σύμβαση.
Εκτίμησε δε ότι πρόκειται για μια πολύ ευνοϊκή εξέλιξη τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για το Δήμο, ο οποίος θα περιορίσει μισθολογικά τις δαπάνες του.
Για την αναβολή της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο κ. Μικάλεφ, υποστήριξε ότι έχει να κάνει περισσότερο με τις τελευταίες ρυθμίσεις σε σχέση με τους εργαζόμενους και μετά και την ανακοίνωση της συγκεκριμένης πρότασης από πλευράς ΙΚΑ.
“Δεν αντέχουμε οικονομικά”
Η υπόθεση απορρόφησης όλων των εργαζομένων στο Δήμο, θα πρέπει πάντως να απομακρύνεται μετά την αναφορά του κ. Μικάλεφ ότι “εάν ο Δήμος αναγκαστεί να προσλάβει όλους αυτούς τους συμβασιούχους εργαζόμενους δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει τουλάχιστον οικονομικά”.
“Σωστά έπραξαν”
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Προγραμματικές Α. Γκερέκος, υποστήριξε ότι “σωστά έπραξε” η Δημοτική Αρχή και δεν συνεδρίασε για το θέμα τους αφού, υπάρχουν κάποια τυπικά θέματα που θα πρέπει πρώτα να λυθούν και μετά να γίνει επί της ουσίας συζήτηση για το εργασιακό τους μέλλον.
“Ο Δήμαρχος έχει βρει τη λύση, κάτι όμως που θα έπρεπε να έχουν κάνει και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές οι οποίες πολλές ανοιχτές πληγές κατά το παρελθόν. Από την άλλη όμως, θα πρέπει να δοθεί λύση και στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Είμαστε 80 εργαζόμενοι απλήρωτοι και θα πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας.
Σε ότι αφορά την πρόταση από το ΙΚΑ, είναι πολύ καλή πρόταση και θα είναι πολύ τυχεροί όσοι καταφέρουν να προσληφθούν από το ΙΚΑ”
, δήλωσε στους εκπροσώπους του τύπου.
Τρεπεκλής:
“Ανικανότητα διαχείρισης”

Ο πρώην δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής σε δηλώσεις του κατηγόρησε την πλειοψηφία του Δήμου για ανικανότητα διαχείρισης και απάντησης στο συγκεκριμένο πρόβλημα, εκτιμώντας ότι εμπεριέχει, τεράστια σκοπιμότητα.
“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αναβολή του θέματος. Όλες οι παρατάξεις ήμασταν σε θετική κατεύθυνση. Αν υπήρχαν και άλλες προτάσεις στις εισηγήσεις εμείς ήμασταν έτοιμοι καλοπροαίρετα να τις συζητήσουμε.
Εμείς κάναμε προτάσεις δεν θέλαμε απλά να ταχτοποιηθεί για να τελειώνει το θέμα. Πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει. Δυστυχώς δεν δόθηκε καμία απάντησε για ακόμα μια φορά.
Καλώ τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του να πάρουν γρήγορα αποφάσεις γιατί κάθε μέρα που παίρνει η απάντηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα γίνεται δυσκολότερη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: