Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

"Τρέχουν” οι πολεοδομήσεις στο πλαίσιο του Γ.Π.Σ.


Παραδόθηκε πριν από δύο περίπου εβδομάδες στη Διεύθυνση Χωροταξίας της Νομαρχίας, η Πολεοδομική Μελέτη της Πολεοδομικής Ενότητας Κωτσέλα, από τους μελετητές Κώστα Λιακόπουλο και Σπύρο Βασιλείου.

Πρόκειται για την δεύτερη - και τελευταία – φάση της μελέτης που αφορά περιοχή 379 στρεμμάτων από τα Τρία Γεφύρια και την Επαρχιακή Πέλεκα μέχρι τη διασταύρωση Καπουκίνων και το όριο της Πολεοδομικής Ενότητας Καθολικών Καλογραιών καθώς και του εξωτερικού δακτυλίου της πόλης έως το αεροδρόμιο.

Ήδη η Πολεοδομική Μελέτη έχει παραληφθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος μετά από προηγούμενο έλεγχό της και εισήγηση από τη Διεύθυνση Χωροταξίας της Νομαρχίας.

Την περασμένη εβδομάδα (05.06.2009), η Πολεοδομική Μελέτη απεστάλη στο Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Κερκυραίων για 15θήμερη ανάρτηση και υποβολή τυχόν ενστάσεων.

Η πορεία για τη θεσμοθέτηση της μελέτης θα πρέπει ακόμη να περάσει από τα εξής στάδια:

1. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων επί των τυχόν υποβληθεισομένων ενστάσεων καθώς και γνωμοδότησης για το σύνολο της Πολεοδομικής Μελέτης.

2. Αποστολή της σχετικής απόφασης και γνωμοδότησης από το Δήμο Κερκυραίων στη Διεύθυνση Χωροταξίας της Νομαρχίας.

3. Γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Χωροταξίας του Νομού (ΣΧΟΠ) και υπόδειξη πιθανών τροποποιήσεων για την προσαρμογή του σχεδίου της μελέτης.

4. Αποστολή πλήρους φακέλου στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Στη συνέχεια, κινείται η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης της Πράξης Εφαρμογής, μετά την οποία θα ακολουθήσει τμηματική ή συνολική κύρωση οικοδομικών τετραγώνων με απόφαση του Νομάρχη.

Σημειώνεται ότι η Πολεοδομική Ενότητα Κωτσέλα εκτός των άλλων εξασφαλίζει γη για ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος αλλά και για τμήματα του εξωτερικού δακτυλίου της πόλης.

Η πορεία της Πολεοδομικής Μελέτης Αγίου Σπυρίδωνα

Σημειώνεται ότι παράλληλα έχει προχωρήσει και η διαδικασία θεσμοθέτησης της Πολεοδομικής Μελέτης Αγίου Σπυρίδωνα.

Την περασμένη Τετάρτη ελήφθη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων επί των ενστάσεων καθώς και γνωμοδότηση για το σύνολο της Πολεοδομικής Μελέτης.

Έτσι, τα στάδια τα οποία απομένουν είναι:

1. Αποστολή της σχετικής απόφασης και γνωμοδότησης από το Δήμο Κερκυραίων στη Διεύθυνση Χωροταξίας της Νομαρχίας.

2. Γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Χωροταξίας του Νομού (ΣΧΟΠ) και υπόδειξη πιθανών τροποποιήσεων για την προσαρμογή του σχεδίου της μελέτης.

3. Αποστολή πλήρους φακέλου στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

4. Γνωμοδότηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας (ΚΣΧΟΠ)

5. Προώθηση του φακέλου για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, μετά τον απαραίτητο νομοτεχνικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: