Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ανάπλασης της Εθν. Αντιστάσεως


Ολοκληρώνεται η α’φάση της του έργου ανάπλασης της Εθνικής Αντιστάσεως στο Εμπορικό Κέντρο. Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Κ. Λέσση εντός των ημερών αναμένεται να τοποθετηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες ενώ έπεται η κατασκευή των χώρων στάθμευσης.
Θα ακολουθήσει δενδροφύτευση της περιοχής και της διαχωριστικής νησίδας.

“Το πρώτο κομμάτι του έργου, αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα, ανάλογα πάντα και από την ροή των χρηματοδοτήσεων” ανέφερε ο αντινομάρχης, που ζήτησε από τους χρήστες του έργου, να χρησιμοποιούν μόνο τους χώρους στάθμευσης και όχι όπως ανεξέλεγκτα όπως τώρα, αριστερά και δεξιά του δρόμου.
Επαφές με ΟΛΚΕ
Μετά τη σχετική απόφαση του Ν.Σ. για επέκταση του έργου μέχρι και την είσοδο του Λιμανιού, η Ν.Α. βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΟΛΚΕ προκειμένου να μετατοπιστεί το τοιχίο του οργανισμού λιμένος από 3- 4 μέτρα μέσα στο Λιμάνι και στην συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της διαχωριστικής νησίδας και των δύο λωρίδων κυκλοφορίας.
“Εκτιμάμε ότι σύντομα θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα για να μπορέσουμε στην συνέχεια να εξασφαλίσουμε την επιπλέον χρηματοδότηση του 1 εκ. ευρώ για την κατασκευή του έργου” δήλωσε ο κ. Λέσσης.
Εργα Τρίκλινο
Συμπληρωματικές μελέτες και προτάσεις έχει ήδη καταθέσει η Νομαρχία στην ΠΙΝ, (ύψους 2,5 εκ. ευρώ) προκειμένου να συνεχιστεί το έργο από Καμπανιόλου-Πέλεκα.
Πρόκειται για παρεμβάσεις επέκτασης του πεζοδρομίου σε μήκος 7,5 χλμ, την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού, την κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης και διαπλατύνσεις.
Το έργο ήταν συνολικού προϋπολογισμού 1,95 εκ. ευρώ. και εξελίχθηκε εντός του πολεοδομικού διαμερίσματος Αλεπούς- Κομπιτσίου και του Τρικλίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: