Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Αντινομάρχης Τουρισμού: Μικρότερη από τις προβλέψεις η κάμψη της κίνησης

Καλύτερη, από τις αρχικές δυσοίωνες εκτιμήσεις, είναι βάση των στοιχείων, η έως τώρα εικόνα του κερκυραικού τουρισμού, σύμφωνα με τον αντινομάρχη Χρ. Σκούρτη.
Οπως, δήλωσε σήμερα, το αρνητικό πρόσημο προς το παρόν δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και υπάρχει ελπίδα ότι η αγορά θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολη, λόγω και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κατάσταση.

“Πρέπει όλοι μας να στραφούμε σε ποιοτικό τουρισμό και η Κέρκυρα έχει τις δυνατότητες να “παίξει” ενεργά σε ένα τέτοιο σκηνικό”.
Σε ότι αφορά την προσέγγιση ποιοτικότερου τουρισμού, κυρίως εγχώριου, μετά και την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού και της μικρής πλέον απόστασης από τη βόρεια Ελλάδα, ο αντινομάρχης υπογράμμισε πως “αυτό αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα του πρόσφατου συνεδρίου της ΕΝΑΕ. Για πρώτη φορά τόσο σοβαρά, τέθηκε το σοβαρό μειονέκτημα των νησιών σε σχέση με την στεριά. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον παράγοντα συγκοινωνία και επικοινωνία.
Θα πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις μέσα από προγράμματα σε κεντρικό επίπεδο, όπως επιδοτήσεις γραμμών κ.α. προκειμένου να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε την κατάσταση. Οι τρόποι αυτοί στήριξης των ακτοπλοϊκών γραμμών δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, όμως ανατέθηκε το έργο της μελέτης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκειμένου να καταθέσει σειρά προτάσεων για το συγκεκριμένο θέμα
Τουρ. πράκτορες από την Αυστρία φιλοξένησε η Ν.Α.
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταξίδια ξένων τουριστικών πρακτόρων στα πλαίσια funtrip που διοργάνωσε η TUI σε συνεργασία με τη Νομαρχία Κέρκυρας - Αντινομαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς.
Εικοσιπέντε τουριστικοί πράκτορες της TUI Αυστρίας επισκέφθηκαν την Κέρκυρα και τους Παξούς από τις 14/06/2009 έως και τις 18/06/2009.
Κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν η προβολή της Κέρκυρας ως τουριστικός προορισμός στην Αυστριακή τουριστική αγορά και η προώθηση των κρατήσεων.
Η Αντινομαρχία Τουρισμού συνέβαλε με διευκολύνσεις για την καλύτερη ξενάγηση και αποτελεσματικότερη συνεργασία των φιλοξενούμενων στο νησί μας ώστε να γνωρίσουν καλύτερα το τουριστικό μας προϊόν για τις ανάγκες της αγοράς τους.
Οι εν λόγω τουριστικοί πράκτορες επισκέφθηκαν ξενοδοχεία, μουσεία, αξιοθέατα και πραγματοποίησαν εκδρομή στο νησί των Παξών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: