Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Σύλληψη Χριστοφοράκου στη Γερμανία-Ν. Δένδιας: Αμεσα ενέργειες για την έκδοσή του


Συνελήφθη σήμερα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία του Μονάχου. Η σύλληψη έγινε στη Γερμανία.
Ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και είχε επικαλεστεί λόγους υγείας για να μην ταξιδέψει από το Μόναχο, στην Αθήνα, προκειμένου να απολογηθεί, μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις 20 Μαΐου, από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό.
Συγκεκριμένα οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Χριστοφοράκου αφορούν τη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και Siemens του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.
Ο Ν. Δένδιας
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας αφού ενημερώθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σανιδά (ύστερα από αντίστοιχη ενημέρωση του κ. Γ. Σανιδά από τις γερμανικές δικαστικές αρχές) ότι συνελήφθη το πρωί στη Γερμανία, σε σπίτι ιδιώτη στο Ροζενχάιμ του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βαυαρίας, ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Siemens κ. Χριστοφοράκος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοσή του στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: