Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Σε θετικό κλίμα ο εκλογικός απολογισμός της ΝΟΔΕ


Σε θετικό κλίμα-σύμφωνα με τον πρόεδρο Γ. Λέκκα έγινε η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ της Ν.Δ για την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.
Στην τετράωρη συζήτηση μίλησαν περίπου 20 στελέχη, ενώ υπήρξε όπως είπε “κοινή διαπίστωση ότι η ΝΟΔΕ και γενικά οι κομματικές οργανώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν ευθύνη για το πανελλαδικό αρνητικό αποτέλεσμα”.
Σε τοπικό επίπεδο, αναφορά έγινε στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν προ των εκλογών και επηρέασαν σε ένα βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα (αγροτικό -επιδοτήσεις, μη λειτουργία λατομείων, ΧΥΤΑ Νότου).
Ο κ. Λέκκας δήλωσε προβληματισμένος από την απαξίωση του κομματικού μηχανισμού και πρόσθεσε πως όλοι στη Ν.Δ. περιμένουν τις κατάλληλες κινήσεις από τον Κ. Καραμανλή ώστε το εκλογικό σώμα να πειστεί ότι αξίζει να ξαναψηφίσει τη Ν.Δ.
Οι κομματικές οργανώσεις κεντρικά και τοπικά έκαναν με το παραπάνω το καθήκον τους αλλά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στο εκλογικό σώμα κυρίως από τα κεντρικά ΜΜΕ (σκανδαλολογία) και από κάποιους λαθεμένους κυβερνητικούς χειρισμούς (αγροτικό) δεν μπορούσε αλλάξει με τον αγώνα των κομματικών στελεχών, που δεν έχουν την εξουσία να διαμορφώσουν πολιτικές και περιορίζονται σε εισηγήσεις προς τους βουλευτές και την κυβέρνηση. Εισηγήσεις που προφανώς δεν ελήφθησαν υπόψη. Οι κομματικές οργανώσεις όπως ξέρετε δεν ψηφίζουν νόμους ούτε έχουν εκτελεστική εξουσία”, συνόψισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: