Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Δήμος Κερκυραίων: Συνεχίζεται η διαβούλευση για το κυκλοφοριακό

Ο Δήμος Κερκυραίων, με σχετική του ανακοίνωση, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει με σταθερότητα τις προσπάθειες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι μία τέτοια πορεία είναι δύσκολη και επίπονη, παράλληλα όμως είναι αναγκαία και επιτακτική για την καθημερινή ζωή της πόλης της Κέρκυρας.

Η Δημοτική Αρχή έχει αναγνωρίσει δημόσια τη σημασία των συμμετοχικών διαδικασιών στην επεξεργασία των ζητημάτων και έχει δεσμευτεί για την ουσιαστική συμμετοχή των κατοίκων της πόλης, μέσω των συλλογικών εκπροσωπήσεών τους, σε Κοινή Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία ήδη έχει πραγματοποιήσει δύο συνεδριάσεις.

Στην τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 11 - 5 - 2009 συμφωνήθηκαν τα εξής :

1. Η καταγραφή του συνόλου των αυτοκινήτων και των δικύκλων των μονίμων κατοίκων του ιστορικού κέντρου και της ζώνης επιρροής εξάρτησης με την κατάθεση συμπληρωμένης Υπεύθυνης Δήλωσης, σχέδιο της οποίας έχει συνδιαμορφωθεί και το οποίο θα αποσταλεί στους μόνιμους κατοίκους . Είναι φυσικό οι κάτοικοι που έχουν προσκομίσει τα δικαιολογητικά τους να μην επανέλθουν. Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα υποβληθούν στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Κερκυραίων στο Δημοτικό Θέατρο και μάλιστα τις ώρες από 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και από 17:30 μ.μ. έως 20:30 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή και μέχρι τις 20.07.2009.
2. Το σχέδιο ρύθμισης να διασφαλίζει σαφώς προσδιορισμένη θέση στάθμευσης για ένα αυτοκίνητο ή και από ένα δίκυκλο ανά οικογένεια.
3. Η καταγραφή και αποτύπωση του συνόλου των ελεύθερων χώρων καθώς και η δυναμικότητα των θέσεων στάθμευσης εντός των ορίων του ιστορικού κέντρου και της ζώνης επιρροής .
4. Η Δημοτική αρχή δεσμεύεται όπως μετά το πέρας της παραπάνω καταγραφής επανέλθει με ένα διαμορφωμένο σχέδιο – πρόταση κυκλοφορικών μέτρων ως Βάση Διαβούλευσης με τους μόνιμους κατοίκους .
5. Η Δημοτική αρχή δεσμεύεται όπως κατά τη διάρκεια διαμόρφωσης της τελικής πρότασης και έως την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, δεν θα προχωρήσει σε επεμβάσεις αποκλεισμού τμημάτων του ιστορικού κέντρου για τους μόνιμους κατοίκους .
6. Η επιτροπή διαβούλευσης διακόπτει τις εργασίες της έως την κατάθεση όλων των στοιχείων της παραγράφου 1 και παραγράφου 2 καθώς και της τελικής πρότασης των κυκλοφοριακών μέτρων για την Παλαιά πόλη της Κέρκυρας και τη ζώνη επιρροής εξάρτησης .
7. Εκπρόσωποι του Δήμου κάθε Τετάρτη απόγευμα στο Γραφείο Νεολαίας θα συζητούν με κατοίκους ή φορείς για προβλήματα – προτάσεις – απορίες σχετικές με το κυκλοφοριακό και τους χώρους στάθμευσης .
8. Κάθε κείμενο προτάσεων καθώς και συνοδευτικών σχεδίων της Δημοτικής αρχής, που κατατίθενται στην επιτροπή διαβούλευσης με τους μόνιμους κατοίκους, αποτελεί επίσημη δεσμευτική πρότασή της .

Έχουμε επίσης δεσμευτεί ότι μέχρι την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε επεμβάσεις αποκλεισμού τμημάτων του ιστορικού κέντρου για τους μόνιμους κατοίκους.

Είναι σαφές, ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι ένα όργανο διαλόγου, αμοιβαίας

εμπιστοσύνης και καλής πίστης που επεξεργάζεται σταδιακά τα ζητήματα στην βάση της πειθούς και επιχειρηματολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: