Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Στη συνεδρίαση της CRPM ο Σωτ. Βόσδου

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διάσκεψης Περιφερειακών Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM) συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σωτήρης Βόσδου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό , την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε η εκλογή νέου γραμματέα της CRPM μετά και την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του τέως γενικού γραμματέα κ. Xavier Gizard, όπως αυτή είχε παρουσιαστεί στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου στο Άαρχους της Δανίας στις 23 Ιανουαρίου 2009 .
Οι δυο βασικές υποψηφιότητες για την θέση ήταν η Ελληνίδα κ. Ελένη Μαριανού και η Γαλλίδα κ. M.Jouan.
Νέα Γενική Γραμματέας μετά την ψηφοφορία των μελών του Πολιτικού Γραφείου αναδείχθηκε η κα Ελένη Μαριανού η οποία εκλέχθηκε με είκοσι μιας ψήφους υπέρ έναντι μόλις πέντε που έλαβε η Γαλλίδα υποψήφια.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου μετά την εκλογή της κ. Μαριανού έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεπής και διαρκής παρουσία των Περιφερειών της Ελλάδος στην Επιτροπή των Παράκτιων Περιφερειών (CRPM) αλλά και στις υπόλοιπες επιτροπές (Ευρωμεσογειακών νησιών, Βαλκανικής και Μαύρης Θάλασσας) συνέβαλε ώστε να εκλεγεί στη θέση του Γ.Γ της CRPM η ελληνίδα υποψήφια.
Είναι προφανές ότι η επιρροή αλλά και η προώθηση των Ελληνικών θέσεων καθίσταται πλέον πιο ισχυρή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: