Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις προβολής της Κέρκυρας στην Β.Ελλάδα



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις προβολής σε 15 επιλεγμένες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, η οποία φέρνει την Κέρκυρα πιο κοντά στη Βόρεια Ελλάδα. Σκοπός της διαφημιστικής προβολής ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών στο νησί με αφορμή πλέον τη μείωση της απόστασης, αλλά και την πιο ξεκούραστη διαδρομή.
Οι ενέργειες προβολής της Κέρκυρας από την Αντινομαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης της Ν.Ε.Τ.Π., πραγματοποιήθηκαν στις εξής πόλεις: Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Τρίκαλα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Με το σύνθημα «Τώρα με την Εγνατία – η Κέρκυρα δίπλα σας» έγινε διανομή ειδικού εντύπου με πληροφορίες για τις ομορφιές του νησιού, τα αξιοθέατα, καθώς και τα πολιτιστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Κέρκυρα τη θερινή περίοδο όπως είναι τα Ionian Concerts του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας.
Το σχετικό έντυπο παρείχε πληροφορίες για τις διαδρομές και την μεγάλη μείωση των αποστάσεων, για δρομολόγια λεωφορείων, πλοίων καθώς κρατήσεις θέσεων από την Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα, Λευκίμμη και Παξούς.
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης διανεμήθηκαν 70.000 έντυπα ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι προβολής ενημέρωναν τους ενδιαφερόμενους τόσο για τον τρόπο μετάβασής τους στην Κέρκυρα όσο και για κρατήσεις θέσεων σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα, προσφέροντας κάθε είδους διευκρινιστικές πληροφορίες τις οποίες τους ζητούσαν.
Στα πλαίσια των δράσεων υπήρχε επίσης αυτοκίνητο (βαν) με ειδικό λογότυπο το οποίο διήνυσε περί τα 1800 χλμ, από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη.
Προβολή με εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη
προβολή της Κέρκυρας στη Βόρεια Ελλάδα εκτός των άλλων πόλεων επικεντρώθηκε και στη Θεσσαλονίκη με αρκετές παράλληλες δράσεις.
Παρουσίαση της ιδιαίτερης πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Κέρκυρας ως ζωντανού μουσείου ιστορίας, πολιτισμού και φύσης πραγματοποίησε ο αντινομάρχης Τουρισμού Χρήστος Σκούρτης σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτήρης Βόσδου και εκπρόσωποι των Νομαρχιών των Ιονίων Νήσων στο χώρο του συνεδριακού κέντρου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.
Στη σχετική συνέντευξη τύπου ο αντινομάρχης Χρ. Σκούρτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Φιλαρμονικές του νομού, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας αλλά και στο πλήθος των πολιτιστικών δρώμενων που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο νησί μας.
Την περασμένη Τρίτη, από τις 6 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον παραλιακό της Θεσσαλονίκης σε ειδικό περίπτερο ομάδα διαφημιστικής προβολής της Νομαρχίας προχώρησε σε διανομή χιλιάδων ενημερωτικών εντύπων. Εκεί βρέθηκε και ο αντινομάρχης Τουρισμού Χρήστος Σκούρτης μαζί με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα Απόστολος Σουλιώτης και Θόδωρος Λαγός.
Παράλληλα, στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο συναυλία της Κερκυραϊκής Καντάδας και Μαντολινάτας την οποία παρακολούθησαν πλήθος Θεσσαλονικέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: