Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Στην Κέρκυρα σήμερα και αύριο ο Βρετανός Υφυπ. Εξωτερικών


Στην Κέρκυρα έρχεται το απόγευμα ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Κρις Μπράιαν, ο οποίος πρόκειται να έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους Κερκυραίων, Λευκιμμαίων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτρη Τσιότσιο για να συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με την διαμονή Βρετανών τουριστών στον Κάβο (κυρίως προβλήματα συμπεριφοράς).
Ο κ. Μπράιαν αναμένεται να συναντηθεί, επίσης, με βρετανούς τουριστικούς πράκτορες.
Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Βρετανικής Πρεσβείας, οι δράσεις της Πρεσβείας νια την πρόληψη και την αποφυγή προβλημάτων αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.
Ο κ. Chris Bryant θα επισκεφτεί την Κέρκυρα και θα συζητήσει με Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες ενώ θα βρεθεί και στον Κάβο νια να μιλήσει με τους Βρετανούς παραθεριστές και να προωθήσει την ενημερωτική Εκστρατεία «Μάθε πριν ταξιδέψεις» που έχει σκοπό να ενθαρρύνει την υπεύθυνη συμπεριφορά των Βρετανών τουριστών ώστε να έχουν διακοπές χωρίς προβλήματα. Ο Υφυπουργός θα παρουσιάσει επίσημα και την ενημερωτική εκστρατεία «Η άλλη πλευρά του Παραδείσου» που απευθύνεται συγκεκριμένα στους Βρετανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα καθώς και τις ευρύτερες δράσεις για το νεανικά Βρετανικό κοινό που επισκέπτεται τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.
Στην Αθήνα ο Υφυπουργός θα έχει συναντήσεις με αρμόδιους παράγοντες στα πλαίσια της περαιτέρω συνεργασίας με την Ελλάδα για ασφάλεια των Βρετανών παραθεριστών* Επίσης, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, για να συζητήσει θέματα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο.
Ενόψει της επίσκεψης του ο Chris Bryant δήλωσε: "Κάθε χρόνο εκατομμύρια Βρετανών τουριστών έρχονται στην Ελλάδα και περνούν εξαιρετικά. Όμως, κάθε χρόνο κάποιοι έχουν μια άσχημη εμπειρία που θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει. Σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές μοιράζουμε χιλιάδες αφίσες, φυλλάδια και άλλο ενημερωτικό υλικά σε όλη την Ελλάδα και σε άλλα θέρετρα της Μεσογείου. Το βασικό μήνυμα είναι: χαρείτε τις διακοπές σας, αλλά ενημερωθείτε σωστά και φροντίστε για την ασφάλεια σας».
Ο Chris Bryant έχει στο χαρτοφυλάκιο του μεταξύ άλλων προξενικά θέματα, το Βρετανικό Συμβούλιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 του Λονδίνου.
Η Ενημερωτική εκστρατεία "Η άλλη πλευρά του Παραδείσου» πρόκειται για δράση της Βρετανικής Πρεσβείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των Βρετανών τουριστών σε θέματα ασφάλειας και υπεύθυνης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα, Αφίσες, φυλλάδια, κάρτες και άλλο υλικό έχουν χρησιμοποιηθεί νια να περάσουν το μήνυμα του υπεύθυνου παραθεριστή που φροντίζει νια την υγεία και την ασφάλεια του κατά τη διάρκεια των διακοπών ενώ παράλληλα ενημερώνουν για τα τηλέφωνα ανάγκης στην Ελλάδα.
• Δράση για το Club 18-30 και 2wenty (Don't be a Dick/ Where were you?)
• Η Ομάδα «Μάθε πριν ταξίδεψες» συνεργάζεται με 300 και πλέον φορείς σε δράσεις στη Βρετανία και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς το εξωτερικό με σκοπό τη προώθηση της ιδέας των ασφαλών διακοπών. Η επικοινωνία γίνεται με τρόπο ελκυστικά για τους νέους στους οποίους απευθύνεται*
• Διανομή: Πληθώρα προωθητικού υλικού διανέμεται στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η διανομή είναι σε εξέλιξη αλλά αναμένεται να μοιραστούν
• 1300 αφίσες
• 85000 κάρτες
• Χιλιάδες Frisbee's
• 120000 θήκες εισιτηρίων
Club 18-30:13 θέρετρα σε Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Τενερίφη, Καναρίους Νήσους, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ρόδο, Κρήτη, Κύπρο, Τουρκία, Αίγυπτο και Βουλγαρία*
• 2wentys: 9 θέρετρα σε Μαγιόρκα. Ίμπιζα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ρόδο, Κω, Κρήτη, Κύπρο και Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: