Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κέρκυρας


Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα το πρωί από τον Δημοτικό Σύμβουλο Λευτέρη Κουλούρη και από τον Σωκράτη Άνθη, καθηγητή του Ιόνιου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων IONIAN CONCERTS 2009.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την Εβδομάδα Πνευστών και την συναυλία που θα δώσουν από κοινού, η Χορωδία του Δήμου Κερκυραίων και το Κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών Melos Brass, θα είναι ένα αφιέρωμα στις μελωδίες του ΄30.
Θα ακουστούν τραγούδια των Αττίκ, Μουζάκη, Γούναρη, Σογιούλ, Μωράκη, Κατσαρού, Χαιρόπουλου, Καπνίση και άλλων.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει και συναυλία του συνόλου Χάλκινων Πνευστών της θερινής Ακαδημίας Κέρκυρας, 21/07/2009 21:00 στην Ιόνια Ακαδημία, υπό την Διεύθυνση ενός από τους μεγαλύτερους τρομπονίστες της Αμερικής, του καθηγητή (σόλο τρομπόνι στην Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγο) Jay Friedman.
Ο κ. Άνθης κάλεσε το Κερκυραϊκό κοινό να παρακολουθήσει τις συναυλίες επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σχέση της Κέρκυρας με τα Χάλκινα Πνευστά.
Ο κ. Κουλούρης από την πλευρά του δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια για την κατοχύρωση του θεσμού των IONIAN CONCERTS, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό διεθνές πολιτιστικό γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: