Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

«Οι γέφυρες της παράδοσης» -Συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας «Δημόδοκος» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κέρκυρας


Συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Αχιλλείων «Δημόδοκος» πρόκειται να δοθεί στο Αχίλλειο αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας.
Σε σχετική ενημερωτική συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Λάμπης Βασιλειάδης επεσήμανε ιδιαίτερα την προσπάθεια που γίνεται για διεύρυνση του προγράμματος του φεστιβάλ με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και χορωδιών χαρακτηρίζοντας την αυριανή συναυλία ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Αντώνης Μάμαλος επεσήμανε ότι η συναυλία σχεδιάστηκε ειδικά για το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας και ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λάμπη Βασιλειάδη όσο και τη Νομαρχία για τη συνεργασία και τη βοήθεια. Επίσης ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αχιλλείων για τη διαρκή στήριξη.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και στο πρώτο μέρος το «ταξίδι» ξεκινάει από την Κέρκυρα, μεταφέρεται στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Μικρά Ασία και καταλήγει στην Κύπρο.
Το δεύτερο μέρος του ταξιδιού περιλαμβάνει τραγούδια από τη Νότια Ιταλία (Magna Grecia ), το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Μεξικό, τη Νότιο Αφρική, τη Σερβία, το Ισραήλ και τη Ρωσία).
Σημειώνεται ότι από τα 18 τραγούδια που θα ακουστούν τα 16 αποτελούν νέα δουλειά της χορωδίας.
Τη χορωδία συνοδεύει οργανικό σύνολο ενώ πριν από κάθε τραγούδι υπάρχει σύντομο σχόλιο.
Σολίστ θα είναι η δασκάλα φωνητικής της χορωδίας «Δημόδοκος» Σταματίνα Καρύδη.
Στο πιάνο θα είναι η Μαρία Ανυφαντή και στην αφήγηση η Πηνελόπη Μαμάλου.
Συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας «Δημόδοκος» στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας Τα περισσότερα τραγούδια διασκεύασε και προσάρμοσε για την χορωδία η Μαέστρος της χορωδίας Δήμητρα Καλογεροπούλου η οποία και θα διευθύνει την συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: