Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Δένουν τους κάβους από τα μεσάνυχτα τα πορθμεία


Αποκλεισμένη από τη σύνδεση με την Ηγουμενίτσα θα είναι από τα μεσάνυχτα η Κέρκυρα μετά την οριστικοποίηση της απόφασή του Σωματείου Ναυτεργατών για την κήρυξη 48ωρης απεργίας.
Βασικά αιτήματα των ναυτεργατών είναι η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης των πορθμείων, η κατάρτιση των οργανικών συνθέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων, ο σαφής καθορισμός έναρξης και λήξης του υποχρεωτικού 7ωρου και, τέλος, η θέσπιση δύο υποχρεωτικών ρεπό ανά μήνα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ναυτεργατών Ν. Κροκίδη, τις τελευταίες δέκα ημέρες, το Σωματείο του είχε καθημερινές συζητήσεις με τους πλοιοκτήτες και άλλους φορείς χωρίς αποτέλεσμα.
Πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του, δεν ζητούν κατ’ εξαίρεση προνόμια αλλά λύσεις στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ωράρια που αγγίζουν τις 15 και 17 ώρες εργασίας.
“Δεν επιθυμούμε να εκβιάσουμε μέσω του επιβατικού κοινού αλλά κανείς έως τώρα δεν έχει πράξει κάτι ως συνέπεια των καταγγελιών μας. Όσο οι συλλογικές συμβάσεις θα συζητούνται στο Υπουργείο, εμείς θα βρισκόμαστε σε απεργιακή κινητοποίηση”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: