Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ν.Σ. ΑΜΕΑ: Να μονιμοποιηθούν στο Δήμο και εργαζόμενοι-συμβασιούχοι ΑΜΕΑ


Την απορρόφηση στο Δήμο Κερκυραίων και των εργαζομένων-συμβασιούχων ΑΜΕΑ που προσελήφθηκαν στην ΑΝΕΔΚ με το ειδικό πρόγραμμα στήριξης ευπαθών ομάδων πληθυσμού του ΟΑΕΔ, ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο του Δ.Σ. Κερκυραίων, ο Ν.Σ. ΑΜΕΑ Κέρκυρας.
Οπως αναφέρει:
"Το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας σας εκφράζει την ιδιαίτερη του ικανοποίηση για την μονιμοποίηση 141 εργαζομένων στις πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δ. Κερκυραίων , όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του οργάνου της 23ης Ιουλίου.
Ομολογούμε ότι εκπλαγήκαμε, καταρχήν, όταν διαπιστώσαμε ότι στην παραπάνω ομόφωνη απόφαση δεν συμπεριλαμβάνονταν και τα άτομα με αναπηρία, που προσελήφθηκαν στην ΑΝΕΔΚ με το ειδικό πρόγραμμα στήριξης ευπαθών ομάδων πληθυσμού του ΟΑΕΔ.
Ευτυχώς, μετά από σχετική ερώτηση του δημ. συμβούλου κου Τηλέμαχου Γαβαλά και του επίσης δημ. συμβούλου και μέλους της ΕΣΑμεΑ κου Σπύρου Ζουμπουλίδη, ο κος Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την τακτοποίηση των εργαζομένων ΑμεΑ.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το σεβαστό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερκυραίων, με την παρουσία τεσσάρων Δημάρχων, δημ. σύμβουλο μέλος της ΕΣΑμεΑ, δημ. σύμβουλο γραμματέα Ν.Ε. πολιτικού κόμματος και τόσων αξιόλογων δημοτικών συμβούλων και φίλων του συλλόγου μας, θα μπορούσε να στερήσει από εργαζόμενους ΑμεΑ το δικαίωμα στην εργασία.
Σας ενημερώνουμε πως η ανεργία στα ΑμεΑ βρίσκεται στο θλιβερό 80% και τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα για τον χώρο μας.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο Κερκυραίων κο. Σωτήρη Μικάλεφ και στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων, πως το θέμα των εργαζόμενων ΑμεΑ θα διευθετηθεί σύντομα χωρίς να χαθεί ούτε μια ημέρα εργασίας.
Από την πλευρά του συλλόγου μας θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και θα ενημερώνουμε την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: