Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Τερματίζονται οι κινητοποιήσεις των ξενοδοχουπαλλήλων -Συμφωνία για εξόφληση δεδουλευμένων

Αίσιο τέλος είχαν οι κινητοποιήσεις των ξενοδοχουπαλλήλων σε ξενοδοχεία του Δήμου Μελιτειέων, καθώς επήλθε συμφωνία για εξόφληση δεδουλευμένων του 2009 σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο και οριστική εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων ετών έως 31 Δεκεμβρίου.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Στ.Πελάης η εξέλιξη αυτή δικαίωσε τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των συναδέλφων του.

Ειδικότερα, για το “ΑΚΤΗ ΜΕΣΣΟΓΗ” υπήρξε συμφωνία η καταβολή δεδουλευμένων Απριλίου- Μαίου να γίνει μέχρι 20 Αυγούστου, του Ιουνίου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου, του Ιουλίου-Αυγούστου μέχρι 30 Οκτωβρίου.
Όλα τα υπόλοιπα ποσά που θα προκύψουν μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά και οφειλές παρελθόντων ετών θα καταβληθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
Οι εγγυήσεις για αυτό το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Πελάη είναι οι εξής:
Όποιο ποσό περάσει τις 31 Δεκεμβρίου διπλασιάζεται αυτόματα. Εγγράφεται υποθήκη ακίνητο της εταιρείας που είναι σε αξία ίσο με τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους για όλη τη σεζόν.
Η διευθέτηση δεν έχει να κάνει μόνο με μισθούς που οφείλονται μέχρι Ιούνιο, αλλά με μισθούς και αποδοχές που έχουν να λάβουν οι εργαζόμενοι μέχρι τέλος σεζόν με εγγυήσεις και δικαστικές αποφάσεις.
Στο “Μπελβεντέρε” εξοφλούνται οι εργαζόμενοι για φετινά και περσινά δεδουλευμένα και στο “Αλμπατρος”, έγινε πλήρης εξόφληση περσινών και φετινών δεδουλευμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: