Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Απορρόφηση όλων των εργαζομένων στο Δήμο ζητά η ΑΔΗΚ

Την άμεση σύγκλιση έκτατου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «τη διάλυση όλων των Δημοτικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των εργαζομένων τους στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου» ζητάει εκ νέου η ΑΔΗΚ, ο επικεφαλής της οποίας, Χάρης Μάστορας, συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δήμο και στις αναθέσεις της ΑΝΕΔΚ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:
“Γίνεται φανερό ότι η «υπόσχεση» της Δημοτικής Αρχής να απορροφήσει τους εργαζομένους στις νέες επιχειρήσεις του Δήμου, καθιστά το εργασιακό μέλλον των συγκεκριμένων εργαζόμενων αβέβαιο. Το επιχείρημα του κ. Μικάλεφ ότι δεν γίνεται να απορροφηθούν όλοι οι συμβασιούχοι από τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου είτε λόγω Νομικών κωλυμάτων είτε γιατί τα οικονομικά του Δήμου δεν το επιτρέπουν είναι έωλο. Χαρακτηριστική απόδειξη αποτελεί το παράδειγμα του Δήμου Νίκαιας όπου με την καθοριστική στάση και δράση της εκεί δημοτικής αρχής και κόντρα σε κάθε αντεργατικό νόμο, όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι μονιμοποιήθηκαν και απορροφήθηκαν από τον κεντρικό Δήμο. Είναι φανερό ότι μία τέτοια προοπτική δεν απαιτεί ούτε απλές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε παρακαλετά σε διαδρόμους Υπουργείων, ούτε βεβαίως αυταπάτες για συνδρομή των μηχανισμών της εξουσίας.
Το μόνο που απαιτεί είναι η ύπαρξη Δημοτικής Αρχής που αντί να υλοποιεί τις αντεργατικές πολιτικές των γαλάζιων και πράσινων κυβερνήσεων να θέλει να συγκρουστεί μ’ αυτές, να θέλει να δώσει μάχες με αποκλειστικό γνώμονα το Δίκαιο του Εργάτη”. Η παράταξη της Α.ΔΗ.Κ. θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία ώστε να καταδικαστούν πολιτικά οι τακτικές υπεκφυγής που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή. Έτσι κάνει δημόσια έκκληση σ’ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδεχτούν την άμεση σύγκλιση έκτατου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «τη διάλυση όλων των Δημοτικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των εργαζομένων τους στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: