Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Καθολική συμμετοχή στην απεργία των ναυτεργατών


Δεμένα από μεσάνυχτα είναι τα πλοία στο λιμάνι της Κέρκυρας μετά την απόφαση του σωματείου των ναυτεργατών να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία με βασικά αιτήματα την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης των πορθμείων, την κατάρτιση των οργανικών συνθέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων, το σαφή καθορισμός έναρξης και λήξης του υποχρεωτικού 7ωρου και, τη θέσπιση δύο υποχρεωτικών ρεπό ανά μήνα.
Η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική.

Οι ναυτεργάτες ζητούν, επίσης, να αυξηθεί στα αμφίδρομα πλοία το προσωπικό μηχανής με ακόμη ένα μηχανικό, καθώς και την επίλυση οικονομικών και ασφαλιστικών τους αιτημάτων.
“Η συμμετοχή αυτή αποδεικνύει την αγανάκτηση των ναυτεργατών στα συγκεκριμένα θέματα τα οποία ζητάμε προς επίλυση», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Ν.Κροκίδης και πρόσθεσε ότι τα αιτήματα του κλάδου έχουν γίνει γνωστά στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Αφησε επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Στήριξη στην απεργία
Το πρωί στο λιμάνι βρέθηκαν εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο αγώνα των ναυτεργατών, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σοφία Λίβερη, ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Βασ. Δημητράς, το μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ Θ. Γουλής και ο νομαρχιακός σύμβουλος Αλ. Μιχαλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: