Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Συμπαράσταση ΣΥΝ στις κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ και δήλωσε την συμπαράστασή της στις επί πολλές ημέρες συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ξενοδοχείου, καθώς και των ξενοδοχείων ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ και ΑΧΙΛΛΕΑΣ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΣΥΝ, "οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, με ενωτικό και δυναμικό αγώνα, διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή την εξόφληση των δεδουλευμένων του 2008 και 2009 που αυθαίρετα και αδικαιολόγητα παρακρατεί η εργοδοσία.
Το φαινόμενο αυτό γίνεται πλέον κανόνας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού. Οι επιχειρηματίες ξενοδόχοι, έχοντας εγκαθιδρύσει καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα στις επιχειρήσεις τους, κερδοσκοπούν ασύδοτα, παρακρατώντας δεδουλευμένα ημερομίσθια περσινά και φετινά, ενώ παράλληλα παρακρατούν και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Προβάλουν το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, κινδυνολογούν επιχειρώντας να φορτώσουν στους εργαζόμενους τις ευθύνες για επικείμενη αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων. Παράλληλα όμως οι επιχειρήσεις τους έχουν πληρότητα 100% και τα κέρδη τους (όπως οι ίδιοι ομολογούν) αυξάνονται. Η ανοχή της κυβέρνησης, των υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης και Εργασίας, οι ανύπαρκτοι έλεγχοι των υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ, επιτείνουν το καθεστώς της αντεργατικής εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Ο ανυποχώρητος, ενωτικός και μαζικός, αγώνας των εργαζομένων του κλάδου, είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ζητάμε την πλήρη και άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων ημερομισθίων, των επιδομάτων και των ασφαλιστικών εισφορών, και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: